Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii s-au decis: Anunțul făcut din fruntea partidului

pnl cotroceni gorghiu blaga

PNL se pregătește serios pentru alegerile locale și parlamentare din acest an și au luat o hotărâre clară. Partidul Naţional Liberal va merge singur în campania pentru alegerile locale, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu. Cei doi copreşedinţi ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au fost întrebaţi dacă în campania electorală de la Iaşi liberalii vor face alianţe electorale, dar au respins această posibilitate. Mai mult, Alina Gorghiu a afirmat că PNL nu va face nicio alianţă la nivel naţional.

Citește și: Un fost şef al serviciului secret american, dezvăluiri despre corupţia din România: Pe cine numeşte

"Vom câştiga alegerile singuri. Nu avem nevoie pentru Primărie de nicio alianţă pre electorală sau electorală cu nimeni. PNL, în această campanie, merge singur. Nu numai la Iaşi, peste tot, la nivel naţional", a spus Alina Gorghiu. În cadrul aceleiaşi conferinţe, Gorghiu a afirmat că a venit la Iaşi pentru a sprijini echipa judeţeană care va demonstra că rezultatele de la prezidenţialele din 20014 nu au fost întâmplătoare. "Atunci ieşenii au ales un anumit profil de candidat, profil pe care Marius (Bodea-nr.) îl are. Nu degeaba i-am spus la ultima vizită în Iaşi "micul Iohannis", pentru că eu chiar cred că este cel mai potrivit să candideze la Primăria Iaşiului, spre deosebire de contracandidatul său, care, din păcate, de 12 ani îi ţine isonul domnului Nichita şi nu a făcut nimic altceva decât să vină cu un aer toxic pentru tot ceea ce înseamnă administraţie locală", a spus Alina Ghorghiu.

Citeşte şi: Jurnalist rupt în bătaie, a ripostat cu un pistol

Potrivit Alinei Gorghiu, municipiul Iaşi a fost izolat de foarte multă vreme de orice idee legată de modernizare, de dezvoltare, motiv pentru care şeful Aeroportului Iaşi, Marius Bodea, candidatul PNL la Primăria Iaşi, este singurul exemplu care poate demonstra că municipiul reşedinţă poate fi "o poartă pentru tot ce înseamnă Moldova". "Pentru PNL, pentru mine personal, câştigarea primăriei Iaşi este cel mai important lucru după câştigarea Bucureştiului. Este o miză a PNL, e o miză personală, pe care o luăm cât se poate de în serios", a mai spus Gorghiu. Ea a reamintit că, deşi până acum guvernarea PSD a făcut multe promisiuni electorale referitoare la autostrada Iaşi-Târgu Mureş şi spitalul regional, nu a realizat nimic.

Citeşte şi: Cazul acoperiţilor din Justiţie continuă: Ce spune şefa ICCJ

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a subliniat importanţa Iaşiului pentru istoria recentă a liberalilor dar şi pentru alegerile din 2016. "Am început precampania electorală pentru alegerile locale din 2016 cu Moldova. Ieri şi azi am fost în Galaţi, unde am lansat cei 65 candidaţi ai noştri pentru primării, inclusiv Primăria Galaţiului. Noi considerăm că Moldova nu mai este monopolul absolut al PSD-ului, la fel ca şi Oltenia. S-au comportat cum nu trebuie cu aceste provincii mari, le-au considerat pur şi simplu bazine de vot necondiţionat ale ale stângii, iar felul cum au administrat aceste zone le vedeţi cu toţii", a spus Blaga.

Cei doi copreşedinţi vor lua parte, duminică dimineaţa, la lansarea a 50 de candidaţi PNL pentru alegerile locale din 2016. De asemenea, vor lua parte la evenimentele organizate de autorităţile locale în Piaţa Unirii, pentru a marca 157 de ani de la înfăptuirea Unirii Moldovei cu Ţara Românească, potrivit celor de la Agerpres.

Citeşte şi: Cazul Cluj Napoca se repetă: Un nou avion a ieşit de pe pistă din cauza zăpezii / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.