Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PNL: Prin nominalizările de miniștri de azi, Ponta pune cruce absorbției fondurilor europene

sigla noua pnl

Deputatul PNL Alexandru Nazare critică deciziile premierului Victor Ponta de a-i nominaliza pe Eugen Orlando Teodorovici ca ministru al Finanțelor Publice și pe Marius Nica ministru al Fondurilor Europene, arătând că aceste două numiri denotă degringolada actualei puteri politice din jurul PSD și recunoașterea implicită din partea premierului că absorbția fondurilor europene nu mai este o prioritate pentru actualul guvern.

”Asistăm la o cârpeală din partea unui premier care a pierdut contactul cu realitatea. Aceste două numiri arată că guvernul Ponta a expirat, din moment ce niciun profesionist nu își mai dorește să fie ”kamikazele” acestui guvern ilegitim și slab. Aplicând o soluție de tipul rotației de cadre din vremea comunismului, Ponta îl numește la Finanțe pe un ministru care a ratat toate țintele de absorbție a fondurilor europene, care a întârziat nepermis de mult aprobarea Acordului de Parteneriat și elaborarea și aprobarea noilor Programe Operaționale din bugetul 2014-2020, care a tolerat blocarea a două programe operaționale din bugetul 2007-2013 (POS-CCE și POS-DRU) și care, cel mai important, s-a dovedit neputincios în a evita ca România să fie afectată de decomiterea a 4-6 miliarde euro din fondurile 2007-2013.

Cu alte cuvinte, Ponta și Teodorovici fug de responsabilitate chiar în momentul în care absorbția fondurilor europene trebuia maximizată și, mai mult, acest eșec în absorbția fondurilor europene este premiat de premier prin promovarea domnului Teodorovici la Finanțe. Acest nou job pentru Teodorovici înseamnă probabil ”șansa” de a rata noi ținte, cum sunt cele pentru colectarea taxelor și impozitelor sau pentru diminuarea evaziunii fiscale.

Premierul Ponta trebuie să își asume răspunderea pentru abandonarea de facto a priorității absorbției fondurilor europene prin numirea în fruntea acestui portofoliu a unei persoane fără experiență în domeniu chiar în momentul în care trebuie clarificată situația pierderii de fonduri importante din bugetul 2007-2013. Nu în ultimul rând, aceste două numiri sunt un semnal extrem de prost pentru partenerii noștri internaționali care așteptau profesioniști în două domenii prioritare ale guvernării”, a declarat Alexandru Nazare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.