Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider UDMR, dezvăluiri despre negocierile duse cu PSD: 'Abuzul în serviciu trebuie înlocuit cu abuzul de PUTERE'

sigla UDMR
UDMR

Refuzul vehement al Guvernului şi al premierului Mihai Tudose de a asuma proiectul ce prevede modificarea Legilor Justiţiei par să fi adus UDMR din nou în prim-planul scenei politice. În ultimele zile, liderii UDMR ar fi purtat discuţii ample cu reprezentanţi ai PSD-ALDE, dornici să garanteze o susţinere parlamentară în forţă pentru proiectul ministrului Justiţiei, proiect ce urmează a fi asumat de Parlament, potrivit Evenimentul Zilei.

De altfel, UDMR şi-a manifestat deschiderea încă de săptămâna trecută. Miercuri, parlamentarii Uniunii au depus amendamente care introduc un prag valoric de 100.000 de lei pentru abuzul în serviciu şi elimină, din definiţia acestei infracţiuni, pedeapsa complementară, respectiv interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

"În Occident, nu se foloseşte noţiunea de «abuz în serviciu», acolo fiind vorba doar despre «abuz de putere», or diferenţa este una enormă. Bunăoară, în Franţa, au existat destule cazuri de politicieni acuzaţi că au făcut abuz de putere, iar sancţiunile au fost drastice. O astfel de perspectivă îi vizează pe politicieni, dar şi pe procurorii care anchetează ani de zile fără să finalizeze dosarul, sau pe procurorii care aduc acuzaţii grave care nu se certifică. Am convingerea că în România aşa ar trebui să punem problema, în termenii abuzului de putere. Cât despre pragul valoric pentru abuzul în serviciu, îl consider cât se poate de firesc – trebuie să existe un prag material, valoric şi administrativ. Desigur, UDMR va discuta cu reprezentanţii PSD-ALDE", a explicat Frunda pentru EVZ.

Citeşte şi: Document INCENDIAR din arhiva Securităţii. Rapoarte BOMBĂ despre Regele Mihai .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.