Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură DURĂ pentru partidele nou înființate. Soarta lor 'atârnă' de alegerile parlamentare

partide

Noua lege a partidelor politice, în urma căreia s-au înfiinţat 49 de noi formaţiuni, dă cu o mână, dar ia cu alta. Pe cât de uşor a devenit să înfiinţezi un partid, cu ajutorul a doar trei membri, pe atât de greu este pentru o astfel de formaţiune să supravieţuiască. Practic, noile partide care nu au avut candidaţi la alegerile locale în 75 de localităţi şi nici nu vor reuşi să candideze la alegerile parlamentare, vor dispărea.

PROGNOZA METEO pentru următoarele TREI ZILE: Instabilitatea atmosferică va creşte

„Doar trei îndeplinesc criteriul de 75 de localităţi dintre partidele noi. Practic, ca să participi într-o localitate trebuie să strângi semnături în localitatea respectivă. Dacă eşti partid nou şi nu ai filiale, este greu să-ţi strângi semnăturile.”, a declarat Ovidiu Voicu, director executiv Centrul pentru Inovare Publică.

Celelalte 46 de partide vor da testul la alegerile parlamentare. Numărul mare de semnături de susţinere, adică 1% din totalul de votanţi, rămâne şi de această dată principala problemă.

Erdogan IGNORĂ avertismentele asupra reintroducerii pedepsei cu moartea. Ce a declarat

„Soarta partidului este acum decisă la alegerile parlamentare, adică în câteva luni....În spatele acestei candidaturi stau acele semnături. Noi suntem una dintre formaţiunile care a contestat foarte vehement această regulă a semnăturilor necesare pentru candidatură într-un număr, spunem noi, exagerat de mare.”, Alin Iliescu, purtător de cuvânt PACT.

Turcia încinge spiritele. SUA reacționează: sunt false și dăunătoare

„Legea este extrem de nedreaptă, pentru că permite partide cu trei membri dar le obligă să strângă un număr de semnături pe care un partid dintr-o comună nu poate să le strângă. Prevederile actualei legi sunt neconstituţionale.”, spune Nicuşor Dan, preşedinte USB.

Cei care îşi propun să candideze la alegerile parlamentare trebuie să strângă 180.000 de semnături, informează digi24.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.