Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen vrea să ELIMINE învăţământul gratuit pentru copiii imigranţilor

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a declarat joi agenţiei France Presse că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale de anul viitor, intenţionează să interzică şcolarizarea gratuită a copiilor străinilor aflaţi ilegal în Franţa.

Ea a apreciat de asemenea că şi străinii care au acte în regulă, dar nu muncesc, trebuie să plătească o contribuţie financiară pentru şcolarizarea propriilor copii, relatează agerpres.

'Nu am nimic împotriva străinilor, dar le spun: Dacă veniţi în ţara noastră, nu vă aşteptaţi să fiţi asistaţi social, să avem grijă de voi, iar copiii voştri să fie şcolarizaţi gratuit', a susţinut preşedinta Frontului Naţional francez (FN), adăugând că 'solicitarea unei contribuţii străinilor pentru şcolarizarea propriilor copii (...) se practică în multe ţări'.

Citeşte şi: Propunere ŞOC a unui parlamentar danez. ÎMPUŞCAREA migranţilor surprinşi pe mare

În Franţa toţi copiii au dreptul la şcolarizare gratuită, indiferent de situaţia administrativă a părinţilor, iar de asistenţă medicală gratuită pot beneficia inclusiv imigranţii ilegali odată ce au trecut trei luni de şedere în ţară.

Marine Le Pen a mai anunţat că doreşte în general o restrângere a dreptului străinilor de a beneficia gratuit de unele servicii şi prestaţii sociale, dacă aceştia nu plătesc impozite statului francez, iar toate aceste propuneri vor fi înscrise în programul ei pentru candidatura la preşedinţia Franţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.