Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Nica: Simplificarea accesării fondurilor europene este o preocupare importantă pentru autorităţile române

agerpres.ro
marius nica

Simplificarea accesării fondurilor europene este o preocupare importantă pentru autorităţile române, a declarat ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, la Întâlnirea Anuală cu reprezentanţii Comisiei Europene, care a avut loc la Bucureşti, se arată într-un comunicat al MDRAPFE remis vineri AGERPRES

"Simplificarea accesării fondurilor europene este o preocupare importantă pentru noi şi în perioada următoare vom veni cu activităţi concrete în acest sens, care să răspundă solicitărilor partenerilor noştri. Indiferent de alocările financiare pe care le vom primi după 2020, este important să pregătim de acum proiectele, ca să avem rezultate bune", a afirmat ministrul Nica. 

Potrivit comunicatului MDRAPFE, agenda reuniunii desfăşurate joi şi vineri supune analizei o serie de teme importante pentru evoluţia aplicării măsurilor din Acordul de Parteneriat 2014-2020: sistemul de management şi control, condiţionalităţile ex-ante, coordonarea şi sinergiile între intervenţiile finanţate, rezultatele obţinute şi progresul programelor operaţionale, estimări de plăţi, provocări, obstacole şi îmbunătăţiri pentru un management eficient. De asemenea, participanţii analizează închiderea programelor operaţionale 2007-2013 şi perspectivele Politicii de Coeziune post-2020. 

"Simplificarea procedurilor pentru accesarea fondurilor şi pentru materializarea cu succes a proiectelor este un punct de referinţă pe agenda reuniunii. În acest sens, autorităţile române s-au orientat în alegerea celor mai bune căi de acţiune pentru atingerea unui echilibru între cerinţele administrative ale beneficiarilor şi obligaţia autorităţilor de a asigura integritatea cheltuielilor", se spune în comunicat. 

Conform sursei citate, reprezentanţii Comisiei au apreciat progresele înregistrate de autorităţile naţionale şi şi-au exprimat sprijinul pentru continuarea eforturilor părţii române de a asigura managementul performant şi optimizarea absorbţiei fondurilor. 

Întâlnirea a fost deschisă de ministrul Marius Nica, împreună cu Vittoria Alliata di Villafranca, director Directoratul General pentru Politică Regională şi Urbană (DG Regio). 

La eveniment participă reprezentanţi ai conducerii MDRAPFE cu atribuţii în domeniul fondurilor europene, conducerea autorităţilor de management, reprezentanţi ai DG Regio, ai Direcţiei Generale de Ocupare, Afaceri Sociale şi Incluziune (DG EMPL), ai Direcţiei Generale de Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DG AGRI), ai Băncii Mondiale, ai Băncii Europene de Investiţii, ai Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare, ai Autorităţii de Audit, ai Autorităţii Naţionale de Achiziţii Publice, ai Ministerului Mediului, ai Ministerului Agriculturii şi ai Autorităţii de Certificare şi Plată din Ministerul Finanţelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.