Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj tranșant din PNL pentru Cioloș și Iohannis

atentie

Senatorul liberal Cristian Bodea le-a cerut vineri premierului Dacian Cioloş și președintelui Klaus Iohannis să găsească o soluție să depolitizeze administrația și dacă nu reușesc acest lucru să se legalizeze 'prostituția politică'.

'Aştept ca dl. Cioloş să se mişte cu aceşti prefecţi pesedişti şi să-i trimită la plimbare. Dar să ştim, în primul rând, că pleacă pesediştii. Asta e prima mişcare: eliberarea de PSD a administraţiei locale', a afirmat Bodea.

'Asta aştept de la premierul Cioloş, de la preşedintele Iohannis: Să gândească o lege a funcţionarului public, a administraţiei locale, care să nu mai lase loc la numiri politice. Iohannis a cerut o pauză politică pentru un an. Aştept o lege care să producă o depolitizare a administraţiei, care să oprească tendinţele de politizare, să găsească mecanismele prin care prefecţii să nu mai vină din partide, să nu devină peste noapte apolitici, angajaţi la nu-ştiu-ce primării ca să poată fi aruncaţi pe funcţie. Asta e o variantă. Sau să jucăm pe faţă. Dacă nu se poate bloca nicicum această politizare, atunci măcar să legalizăm prostituţia politică. Ştim clar: toţi prefecţii sunt politici, vine guvernul cu prefectul lui, îl trimite la plimbare pe cel dinainte, la fel la deconcentrate. Românii au dreptul să ştie: ori blocăm politizarea administraţiei pentru viitoarele guverne politice, ori o legalizăm, şi atunci ştim că totul e pe faţă. Tranziţia României de 25 de ani şi atâta corupţie au fost determinate de aceste ambiguităţi', a declarat senatorul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.