Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul lui Augustin Lazăr către subordonaţi: Ce le-a transmis procurorul general

Inquam Photos / Octav Ganea
augustin lazar

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, susţine că, în ultimul an, sistemul judiciar s-a confruntat cu o serie de provocări, atacuri sau modificări legislative de natură să aducă atingere unei funcţionări normale a Justiţiei. Augustin Lazăr a transmis vineri un mesaj procurorilor cu ocazia Zilei Justiţiei, în care arată că, ultimul an, a fost unul de mare angajament profesional, organizatoric şi operativ.

Citeşte şi: Scandal IMENS în DNA: Trei procurori au sesizat Inspecţia Judiciară, iar Kovesi a contraatacat

"A fost anul în care corpul procurorilor a acţionat cu responsabilitate pentru a-şi îndeplini misiunea pe care o are în arhitectura instituţională a statului de drept, astfel cum este prevăzută în Constituţia României, reprezentând în activitatea judiciară interesele generale ale societăţii, apărând ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor. În egală măsură însă, am parcurs un an în care sistemul judiciar s-a confruntat cu o serie de provocări, atacuri sau modificări legislative de natură să aducă atingere unei funcţionări normale a Justiţiei. Faţă de aceste situaţii, am acţionat în limitele permise de statutul de magistrat, folosind instrumentele instituţionale conferite de lege, atât din funcţia de conducător al Ministerului Public, cât şi în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, care are rolul constituţional de garant al independenţei justiţiei", declară Augustin Lazăr.

Citește și: Trump se pregăteşte deja pentru al doilea mandat. A ÎNCEPUT să strângă bani pentru campanie

Pe de altă parte, Augustin Lazăr susţine că va pleda în continuare pentru ca procurorii să îşi păstreze statutul de magistraţi. "Personal, voi pleda în continuare pentru independenţa profesională a procurorului şi a statutului de magistrat al acestuia, garanţii esenţiale şi obligatorii - atât pentru noi, cât şi pentru cetăţenii acestei ţări - pentru a ne putea exercita profesia în mod imparţial şi independent. Apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor poate fi realizată doar de către un magistrat independent, bine pregătit profesional şi îndeplinind standarde înalte de integritate. Având în vedere aceste consideraţii, îndemn corpul procurorilor să manifeste aceeaşi solidaritate şi unitate, acţionând cu responsabilitate şi profesionalism pentru îndeplinirea aşteptărilor pe care societatea românească le are de la noi", mai spune Lazăr.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.