Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor, mesaj pentru studenți: Viitorii comandanți militari trebuie să facă față provocărilor la care Armata este supusă

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, luni, că viitorii comandanţi militari trebuie să fie pregătiţi să facă faţă noilor provocări la care Armata Română este supusă de câţiva ani, având în vedere "noul context geopolitic" şi "dinamica specială (...) atât în plan militar, cât şi în plan politic". 

"Pentru a discuta despre transformarea Armatei Române, trebuie să discutăm despre noile provocări la care este supusă Armata Română de, zic eu, câţiva ani buni încoace, de noul context geopolitic şi de toată această dinamică specială în care ne aflăm în momentul de faţă, atât în plan militar, cât şi în plan politic. Desigur, Armata Română este un organism viu şi nu poate rămâne pe loc, Armata Română evoluează, îşi transformă modul de a acţiona. Vedem o armată română care e tot mai prezentă în teatrele de operaţiuni, tot mai pregătită să facă faţă la provocările actuale. Tocmai de aceea eu mi-am dorit să fiu astăzi prezent la această instituţie de învăţământ superior, e o instituţie de învăţământ superior fanion pentru învăţământul universitar, în general românesc, dar şi pentru cel militar din această ţară. Tocmai pentru a da un semnal că în plan universitar, în plan academic, paradigma, de asemenea, trebuie să se schimbe. Pregătim aici viitorii comandanţi ai armatei române. Şi îi pregătim pentru noile provocări la care Armata Română trebuie să facă faţă", a declarat ministrul Apărării la plecarea de la evenimentul de deschidere a anului universitar la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", întrebat care sunt liniile directoare ale procesului de transformare în care se află Armata Română, informează agerpres.ro

Mihai Fifor şi-a exprimat convingerea că atât corpul profesoral, cât şi cursanţii universităţii vor înţelege aşteptările în privinţa performanţelor lor academice. 

"Nu am niciun fel de îndoială că atât corpul profesoral, un corp profesoral de elită, cât şi cei care calcă pragul acestei universităţi, academiei, în speţă, vor înţelege că există aşteptări foarte, foarte mari de la domniile lor pentru anii care urmează, pentru că sunt generaţiile viitoare de lideri ai Armatei Române. Este un moment important pentru Armata Română şi pentru ţară. Repet, e o dinamică specială în care ne aflăm angrenaţi, şi tocmai de aceea, cei care sunt astăzi aici şi care debutează în pregătirea academică trebuie să înţeleagă şi să pornească la drum cu maximă responsabilitate", a mai declarat ministrul Apărării. 

Alături de Mihai Fifor, la evenimentul de deschidere a anului universitar la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" s-a aflat şi generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General al Armatei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.