Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose, anunțul făcut în această dimineață: 'Aceasta este situaţia tragică de astăzi. Nu păcălim pe nimeni'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Peste 200.000 de copii cu vârste cuprinse între nouă luni şi nouă ani sunt nevaccinaţi împotriva rujeolei, se arată într-un raport publicat recent de Ministerul Sănătăţii. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a inclus România între cele cinci ţări care însumează la nivel global peste 80% din numărul de îmbolnăviri de rujeolă.

„Aceasta este situaţia tragică de astăzi. Şi am ales această cale de a face public acest raport şi de a spune public care sunt cifrele pentru a fi consecvent cu ce am spus de când am preluat mandatul: nu păcălim pe nimeni, nu minţim pe nimeni, nu vrem să fim eroi, vrem să fim normali. Iar ca să fim normali, trebuie să privim în faţă realitatea, ca să ştim cu ceea ce ne confruntăm, de unde plecăm şi ce vrem să îndreptăm.”, a declarat Mihai Tudose, la Radio România Actualități.

SURSE - Omul numărul 2 din PSD se RETRAGE din viața politică: cum și-a aranjat ploile

Guvernul intenţionează să ia măsuri pentru operaţionalizarea producţiei de vaccinuri la Institutul Naţional de Cercetare "Cantacuzino". Potrivit premierului, o lege a vaccinării "poate începe cu a asigura stocurile necesare". 

„Mi-am asumat şi ca proiect al Guvernului, dar şi ca proiect personal revigorarea şi reinventarea (...) Institutului Cantacuzino, să producem şi noi vaccinurile noastre, apoi ele să fie distribuite, iar medicii să-şi facă efectiv treaba. Nu se poate să avem judeţe cu un procent de sub 50% din copii vaccinaţi. Este absolut incredibil”, a afirmat Tudose. 

Chestionat când estimează că va fi pusă în funcţiune această lege, Tudose a răspuns: „Este o prioritate a întregului guvern, este o prioritate, repet. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, dar să fie bine”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.