Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose spune că anul viitor România ar putea înregistra o creştere economică mai mare de 6%

Inquam Photos / Octav Ganea
guvern Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose susţine că anul viitor România ar putea înregistra o creştere economică de peste 6%, în condiţiile în care anul în curs se va încheia cu acelaşi procent. "Eu cred că la anul, dacă anul acesta îl închidem cu o creştere economică, sper de şase, în jur de şase, per total an, la anul o să fie mai mare de şase", a declarat Mihai Tudose, joi seară, la Antena 3.

La remarca moderatorului, că potrivit estimărilor Comisie Europene creşterea prognozată pentru România va fi de "patru virgulă", Tudose a replicat: "Domnule, estimările Comisiei ţineţi minte cum erau la începutul anului? Mult mai proaste" . "Ţineţi minte că (...) v-am povestit de o discuţie cu Fondul Monetar Internaţional? Nu cu Fondul în sine, ci cu reprezentanţii de aici, care ne propovăduiau sfârşit în chinuri, şi tot aşa, cam pe la începutul lui septembrie. Că deficitul, că rectificarea, că o să luăm foc cu toţii, că o să ardem. Le-am arătat cifrele, au zis că au ei nişte estimări, dar o să mai calculeze, că aşa li se pare lor. Uite că li s-a părut greşit. Acum au revenit tot ei şi au spus: 'cam aşa e cum spuneţi voi, o creştere mare şi sustenabilă'. (...) Ponderea consumului este mică, e scăzută, e cea mai scăzută din Europa. Ponderea consumului în PIB-ul şi în creşterea economică a Germaniei este de două ori mai mare decât în România. Nu spune nimeni că a crescut producţia industrială cu aproape 10%, a crescut exportul pe producţia industrială. (...) De ce vă spun că sunt optimist în ceea ce priveşte parcursul viitor al României? Această creştere se datorează unor măsuri pe care le-am luat în acest an, coaliţia de guvernare, Guvernul şi care pun bazele unei dezvoltări sustenabile şi pentru la anul", a completat premierul.

Tudose a adăugat că anul acesta avem o creştere, dar "de-abia însămânţăm". "La anul încep construcţiile de autostrăzi, construcţiile de spitale, lucruri care aduc plusvaloare. Şi dacă nici atunci nu este o creştere sustenabilă... Iertaţi-mă, suntem vinovaţi că avem creştere economică mare?", a mai spus prim-ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.