Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei, măsuri de ULTIMĂ ORĂ pentru a scoate sistemul penitenciar din COLAPS - VIDEO

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader inquam

Ministrul Tudorel Toader dă asigurări că sistemul penitenciar nu este în prag de colaps şi că se pregătesc măsuri clare pentru rezolvarea supraaglomerării din cadrul închisorilor.

"Ingrijorare ne exprimam cu totii. Noi avem cealalta perspectiva, optimista, de solutionare a problemelor din penitenciare. Avem decizia pilot a Curtii Europene. Acea decizie are 2 momente de ramanere definitiva in 3 luni de la pronuntare si alte 6 luni in care noi ca stat trebuie sa prezentam foaia de parcurs. Decizia nu spune ca la finalul celor 6 luni problemele sa fie solutionate, ci masurile pe care le avem in vedere. Daca spui ca vei construi 2 penitenciare, nu e nimeni absurd, pentru ca nu e fizic posibil in 6 luni. Avem in vedere ce v-am spus de multe ori: masuri de ordin legislativ pe de+o parte, masuri de ordin logistic, de modernizare a penitenciarelor actuale, de extindere a pavilioanelor existente si de constructie, pe moment, a doua noi penitenciare.", a declarat ministrul Justiţiei.

Replica ministrului Tudorel Toader vine în urma declaraţiei făcute recent de către directorul ANP, Marian Dobrică. Acesta susţinea că sistemul penitenciar se află în pragul colapsului și este "imperios necesar" ca în perioada următoare să fie identificate soluții multiple și integrate, iar acestea trebuie să reprezinte un cumul de activități legislative care să fie susținute ulterior nu numai de Autoritatea Națională a Penitenciarelor, ci și de alte structuri ale statului și de societatea civilă.

Citeşte şi: Plecări ÎN MASĂ din DNA după prigoana dezlănțuită de Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.