Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi dezvăluiri despre fugarul Sebastian Ghiţă: Devoalări despre contractele fabuloase cu statul

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sebastian Ghiță

Sebastian Ghiţă e dat dispărut de zile întregi, iar instituţiile statului sunt în alertă. Milionarul e de negăsit, dar chiar şi aşa, afacerile acestuia par să meargă perfect. Acum ies la iveală noi amănunte incendiare despre contractele mogulului cu două instituţii cheie din România, Banca Naţională şi Armata.

Citeşte şi: Alertă în Statele Unite: Mii de oameni au rămas blocaţi în aeroporturi

Ultimul tun a fost dat de sărbători de una dintre societăţile care sunt controlate de GHiţă. Contract de aproximativ șase milioane lei de la Banca Națională a României, pentru a dezvolta infrastructura de comunicații a băncii și a rețelei de comunicații interbancare. Ministerul Apărării a anunțat că a cumpărat de la aceeași companie licențe în valoare de aproximativ zece milioane lei, anunţă romanialibera.ro.

Citeşte şi: Mircea Badea 'torpilează din toate poziţiile' un lider din coaliţie:'Îmi va înfige cuţitul în spate'

Cum a început totul? La licitaţie s-au înscris două firme, dar a fost acceptată doar cea a mogulului de la RTV. Anunțul a fost făcut public pe 28 decembrie. Dan Suciu de la BNR a conformat totul. „Câștigătorul licitației a fost desemnat în urma unei licitații publice. S-a făcut totul conform procedurii de licitație SEAP. Acesta a fost rezultatul.“, a spus purtătorul de cuvânt al BNR pentru sursa citată. .

Aşa s-a întâmplat şi la contractul pentru Ministerul Apărării. S-a semnat un acord-cadru în valoare de aproximativ zece milioane lei cu Ymens Teamnet, pentru furnizarea unor „Licențe Office Standard VL“. Contractul a fost atribuit pe 14 decembrie, însă anunțul a fost făcut public de abia pe 29 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.