Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O decizie CCR ar putea aduce o gaură URIAȘĂ la buget. Ce spune ministrul Muncii

inquamphotos.com / Alexandru Busca
olguta vasilescu tribunal

O decizie a Curţii Constituţionale privind salariile bugetarilor ar putea aduce o gaură la buget de 2 miliarde de euro. Concret, în mai multe instituţii publice a început să se aplice o decizie mai veche a CCR prin care salariile anumitor bugetari să fie aliniate după drepturile câştigate în instanţă.

Dan Andronic revine cu dezvăluirile, după chemarea la DNA: mișcarea de forță a SRI

Pentru a nu prejudicia şi mai mult bugetul de stat, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, spune că este obligatoriu ca noua grilă a salarizării să fie pusă în aplicare din iulie 2017, asta chiar dacă va însemna scăderea salariilor unor categorii de bugetari.

„In primul rand, oprim aceasta sarabanda a sporurilor care este totalmente scapata de sub control, in sensul ca acum nu se urmaresc, desi in legea care este in vigoare la ora actuala, se precizeaza ca sporurile nu pot trece de 30% anvelopa totala, dar este pe ordonatorul principal de credit, pe minister. Va dati seama ca niciodata un ministru nu poate sa verifice toate sporurile care sunt in institutiile pe care le are in subordine in toata tara.

Noi asta schimbam aici si punem ca sporurile sa fie urmarite de ordonatorul de credite, astfel incat de aici se va face o economie foarte importanta. De asemenea, in momentul in care se va aplica aceasta lege, nu va mai fi aplicabila decizia Curtii Constitutionale, care la ora actuala ne-a cauzat o problema foarte mare, in sensul ca impactul pe buget este de vreo 2 miliarde de euro. Credeti-ne ca este mai economicos ca sa sa iesim cu aceasta lege de la 1 iulie decat sa perpetuam haosul care exista in sistem la ora actuala", a declarat Olguța Vasilescu, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.