Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, descindere la Primăria Timişoara

primaria_timisoara

Procurorii DNA şi poliţiştii anticorupţie au descins marţi dimineaţa la Primăria Timişoara, unde verifică acte legate de finanţarea echipei de fotbal Poli Timişoara.

”Procurori de la DNA ridica acte de la primarie in dosarul privind finantarea echipei de fotbal de catre Consiliul Local”, a declarat Tamas Schiffbeck, procurorul sef al DNA Timisoara, citat de presa locală.

In biroul primarului Nicolae Robu au fost convocati reprezentantii Directiei Economice, de la Serviciul Juridic si de la Comunicare.

În mai multe rapoarte al Curtii de Conturi se arata ca in perioada in care Marian Iancu era la conducerea clubului de fotbal, Poli Timisoara ar fi fost finantata ilegal de catre Consiliul Local si cel Judetean.

In anul 2008 Consiliul Local Timisoara si echipa de fotbal FC Poli Timisoara au semnat un contract de finantare prin care CL Timisoara se angajeaza sa finanteze echipa cu suma de 2,5 milioane de euro pe an, pentru a sprijini performantele. In acea vreme, clubul de fotbal era condus de omul de afaceri Marian Iancu, iar din partea CL Timisoara, documentul a fost semnat de primarul de la acea vreme, Gheorghe Ciuhandu.

In 2009, un raport al Curtii de Conturi a aratat ca din suma de bani obtinuta de clubul de fotbal de la Consiliul Local Timisoara, 150.000 de euro au fost folositi fara a respecta legea.

"Nu știu ce caută DNA. Nu au fost la mine în birou, au fost la Instituția Primăriei Timișoara pentru a se documenta în privința perioadei 2008-2011 privind finanțarea fotbalului, când eu nu am fost primar. Nu am nicio legătură cu subiectul. Au cerut documente. Întrebați DNA, pentru că dânșii știu ce au dreptul să declare și ce nu. Au venit cu o listă pe care eu am dat rezoluție să se pună la dispoziție toate documentele nominalizate. Sunt documente din 2008-2011, vor fi căutate în arhivă", a declarat primarul Nicolae Robu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.