Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 84.000 de copii se află într-un 'deşert educaţional' în urma seismelor din Italia

constitutional-change.com
italia

Peste 84.000 de copii se află într-un 'deşert educaţional' în urma cutremurelor care au devastat centrul Italiei anul trecut, atrage atenţia organizaţia Salvaţi Copii, într-un raport prezentat joi, transmite DPA. Din cauza infrastructurii şcolare grav avariate, zeci de mii de copii şi adolescenţi sunt nevoiţi să studieze în corturi sau să se deplaseze la mare distanţă de casă.

Dintre aceştia, 30% au vârste sub 5 ani, iar 28% sunt între 6 şi 11 ani. Din totalul celor 990 de şcoli din zonă, una din zece a devenit inutilizabilă, iar mai mult de un sfert au fost declarate parţial sau temporar dezafectate. În raportul său, Salvaţi Copiii subliniază că eforturile de reconstrucţie trebuie să se concentreze pe scoaterea copiilor din ceea ce organizaţia numeşte a fi un 'deşert educaţional'. Potrivit organizaţiei, în Italia 5,5 milioane de copii sub 15 ani trăiesc în zone cu risc seismic mediu sau ridicat.

La 24 august 2016, un seism cu magnitudinea 6,2 pe scara Richter a făcut aproape 300 de morţi şi a distrus mai multe localităţi în regiunile Abruzzo, Lazio, Marche şi Umbria. În perioada următoare, zona a mai fost lovită de seisme de 5,5 şi 6,1 grade pe 26 octombrie, de 6,5 grade pe 30 octombrie şi de patru cutremure de peste 5 grade pe 18 ianuarie, toate urmate de mii de replici. Seismul de pe 18 ianuarie a provocat o avalanşă masivă, ce a îngropat efectiv un hotel montan în Abruzzo şi a ucis 29 de oameni. Cel mai recent bilanţ anunţat de Departamentul de Protecţie Civilă arată că 11.726 de persoane rămase fără locuinţe se află în asistenţa autorităţilor, conform Agerpres. Dintre aceste persoane, peste 9.000 sunt găzduite în hoteluri, 1.800 în şcoli sau alte facilităţi, iar 760 în containere sau module prefabricate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.