Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planurile PSD-ALDE-UNPR de după alegeri. REGULA după care se vor face majorități

Jurnalul.ro
dragnea-tariceanu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara că a stabilit cu preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu să coordoneze după alegerile locale negocierea preavizării majorităţilor în consiliile locale şi judeţene şi a spus că apoi va fi evaluată cea mai bună formulă pentru alegerile parlamentare. 

"După alegerile locale am stabilit cu domnul Tăriceanu să coordonăm negocierea preavizării majorităţilor în consiliile locale şi judeţene, în primul rând PSD, ALDE şi UNPR. După asta o să evaluăm care este cea mai bună formulă pentru alegerile parlamentare, să candidăm separat sau să candidăm pe liste comune. Este un răspuns pe care acum nu îl avem pentru că ne interesează ca la alegerile parlamentare să putem avea majoritate pentru a putea guverna, dar alianţa cu ALDE funcţionează foarte bine şi cu UNPR şi înainte când era domnul Oprea şi de când a venit domnul Steriu", a spus liderul PSD la România TV.

El a precizat că preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu nu a vrut niciodată să candideze la Primăria Capitalei nici din partea ALDE şi nici din partea alianţei PSD-ALDE.

Vezi și: Dragnea anunţă o nouă lovitură pentru PNL şi Guvern: Se ajunge la CCR

Liviu Dragnea a spus că PSD sigur va face propunerea pentru prim-ministru dacă va exista majoritate în acest sens.

Preşedintele PSD a exclus o alianţă pentru crearea unei majorităţi cu PMP după alegerile parlamentare. 

"Cred că preşedintele Klaus Iohannis a avut 100, 1.000 de ocazii, de oportunităţi, de soluţii la îndemână în perioada acesta pentru a realiza împreună cu mai mulţi dintre cei care i-a făcut această propunere un proiect de ţară, proiect sănătos de ţară de dezvoltare pe un termen lung şi se pare că încet-încet rămâne fără niciuna dintre aceste soluţii. Cred că ar fi trebuit să înveţe în primul rând din greşelile celorlalţi, se pare că nu. Traian Băsescu a fost om politic redutabil, dar din păcate a avut o agendă personală odioasă şi are în continuare. Nu facem (n.r. majoritate în Parlament cu PMP). Vasile Blaga nu cred că mai are un rol atât de important în partidul din care face parte, cred că acolo vocea principală o au cei de la PNL", a spus Dragnea.

Vezi și: Dragnea, dezvăluri despre manevrele lui Zgonea: 'Oraşul e mic şi se află'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.