Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: 'Summitul UE de la Sibiu va fi startul unui nou proiect de țară'

PNL

Efectul practic al discursului președintelui Comisiei Europene este, în primul rând, terapeutic, de calmare a “durerilor” prin care trece Uniunea Europeană și de a arăta o perspectivă înainte, susţine preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Dragnea şi Tăriceanu, LOVITURĂ pentru Augustin Lazăr. Şefii celor două Camere au sesizat CCR - VIDEO

"Faptul că șeful CE vine cu oferta aderării la Schengen pentru România și Bulgaria și a organizării summitului de la Sibiu – “un fel de nou Mastricht”, acestea arată că soluția politică pentru problemele UE este atenuarea diferențelor și “mai multă integrare”. Summitul de la Sibiu va fi startul unui nou proiect de țară și aici există o responsabilitate comună a partidelor de la noi, să gândească și să urmărească aplicarea cu mai bună judecată și în cicluri mai largi de guvernare, a direcțiilor din acest nou proiect de țară.

Referirile numeroase la România în discursul șefului CE - mult mai numeroase ca în ultimul discurs - nu reprezintă doar „discurs politic”, ci este un lucru bun câștigat pentru noi, ca români.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, reacţie după anunţurile lui Jean Claude Junker. Ce spune despre summitul de la Sibiu şi intrarea României în Schengen

Ne câștigăm treptat - poate mai încet decât ne-am fi dorit, dar câștigăm, pas cu pas, un nou loc în interiorul UE. Procesul de integrare continuă, este mai complex politic și aduce mai multe beneficii pentru viața noastră de zi cu zi, ca cetățeni europeni.

Și asta merită spus românilor, la unison, de către toate partidele: Europa este un bun câștigat de către noi și locul nostru în Uniune se îmbunătățește și cu toate diferențele între noi și statele puternice din vest, românii încep să devină real cetățeni europeni.

Nu înseamnă că după acest discurs, vor dispărea toate problemele din Uniune Europeană, dar trebuie reținut că în ciuda tuturor crizelor ne este mult mai bine cu Uniunea Europeană, decât fără și că orice criză în centrul UE este o oportunitate pentru statele de la granița de est a Europei să-și consolideze locul în interiorul Uniunii.

Iar pentru asta este nevoie și de ambiția și determinarea politică a estului de a ști să-și susțină interesele.", completează europarlamentarul.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ: Fostul ministru al Comunicaţiilor, Valerian Vreme, trimis în judecată de DNA .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.