Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poveste fără sfârșit: Fiica și ginerele lui Oprea, doctori SRI, acuzați de plagiat

oprea

Scandalurile de plagiat par fără sfârşit în jurul fostului vicepremier Gabriel Oprea şi a Academiei SRI. Jurnalista Emilia Şercan semnalează în publicaţia pressone.ro un nou caz de acest fel, în care vizaţi sunt chiar fiica lui Oprea (Ana Maria Tudor) şi soţul acestuia (Alexandru Marius Tudor), doctori SRI la 27 de ani.

În cadrul programului de studiu doctoral, cei doi au publicat o serie de articole, care sunt parţial sau integral plagiate. Lucrările de doctorat au fost susţinute pe 27 octombrie 2015, la o săptămână după moartea poliţistului Gigină şi cu o săptămână înainte de demisia Guvernului Ponta. Fiica şi ginerele lui Gabriel Oprea au absolvit şcoala doctorală a Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul" în doi ani, beneficiind de o bursă POSDRU de la Universitatea privată "Titu Maiorescu".

Vezi şi: Sesizare de PLAGIAT în cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea

Potrivit sursei citate, primul plagiat a fost comis prin copierea integrală, în 2013, fără citare, a unui articol publicat în tandem. Articolul "Riscurile de securitate din bazinul extins al Mării Negre", textul publicat în Revista Universitară de Studii de Securitate "Univers strategic" este o copie identică a articolului cu acelaşi titlu apărut în 2007 în volumul "Dinamica medicului european de securitate" şi semnat de Sorin Fetic.

Al doilea articol semnat de cei doi în aceeaşi revistă, sub titlul "Securitate în epoca globalizării", este copiat în proporţie de 80% dintr-o lucrare postată în 2010 pe blogul lui Andrei Vocilă, sub titlul "Globalizare şi securitate".

Vezi şi: Gabriel Oprea, reacţie la acuzaţiile de plagiat

Al treilea articol cu probleme, publicat în aceeaşi revistă, sub titlul "Aspecte teoretice, practice şi metodologice privind securitatea zonală şi regională", are prima pagină indentică cu lucrarea anterioară care a fost copiată de pe blogul lui Andrei Vocilă. Restul lucrării are paragrafe inserate fără citare din aceeaşi lucrare.

Au urmat ale articole cu fragmente copiate fără citarea sursei, inclusiv o traducere din limba engleză.

Ana Maria Tudor, fiica lui Gabriel Oprea, şi Alexandru Marius Tudor sunt căsătoriţi din 2011. Cei doi lucrează la Autoritatea de Supraveghere Financiară, una dintre instituţiile de stat la care se plătesc cele mai mari salarii.

Vezi şi: Academicienii securităţii lui Oprea primesc indemnizaţii ILEGALE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.