Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Argentinei vrea o anchetă serioasă pentru a afla adevărul în cazul submarinului dispărut

Mauricio Macri

Preşedintele argentinian Mauricio Macri a cerut vineri 'o anchetă serioasă, în profunzime', pentru 'a afla adevărul' cu privire la submarinul San Juan, dispărut săptămâna trecută cu 44 de membri ai echipajului său, informează AFP. 'Ceea ce s-a întâmplat va necesita o anchetă serioasă, aprofundată, care va permite să avem certitudini' pentru a afla 'cum un submarin care (...) era în condiţii perfecte pentru a naviga a fost în mod vizibil victima unei explozii', a declarat preşedintele Argentinei într-o scurtă alocuţiune la sediul marinei argentiniene, conform Agerpres.

Macri a încercat să calmeze polemicile crescânde privind starea submarinului şi mijloacele armatei argentiniene. 'Sunt aici pentru a vă garanta că vom continua căutările, mai ales acum, când putem conta pe susţinerea întregii comunităţi internaţionale, cu toate progresele tehnologice disponibile. Aceasta ar trebui să ne permită să găsim submarinul în următoarele zile', a spus el. 'Atâta vreme cât nu dispunem de informaţii, nu trebuie să ne aventurăm să căutăm vinovaţi, să găsim responsabili. Înainte de aceasta, trebuie să obţinem certitudini asupra a ceea ce s-a întâmplat şi cum s-a întâmplat', a subliniat preşedintele argentinian.

Potrivit media din Argentina, s-ar putea ca explozia să fi fost provocată de un scurtcircuit la bateriile submarinului, pe care echipajul l-a raportat înainte de a fi dat dispărut. Până în prezent, marina argentiniană a evitat să facă vreo legătură între problema tehnică şi dispariţia submarinului ARA San Juan. Nu se ştie dacă eventuala explozie a avut loc aproape de suprafaţă sau mai în profunzime, adâncimea apei în zonă fiind de circa 3.000 de metri. ARA San Juan a putut să coboare până la o adâncime de 300 de metri. Aproape 4.000 de persoane din 10 ţări participă, cu vapoare şi avioane, la operaţiunile de căutare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.