Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reuniune a comisiei lui Trump pentru verificarea fraudării alegerilor din SUA

foxnews.com
trump

O comisie de la Casa Albă stabilită pentru a verifica afirmaţiile preşedintelui Statelor Unite Donald Trump privind fraudarea alegerilor şi despre care criticii afirmă că ar putea fi un instrument de suprimare a unor drepturi de vot, are programată, miercuri, prima reuniune, relatează Reuters, conform agerpres.

Studiile au arătat că frauda electorală este rară în alegerile din SUA, notează sursa citată, care adaugă faptul că Trump a acuzat fără dovezi anul trecut că milioane de persoane au votat ilegal în alegerile prezidenţiale din noiembrie. El a câştigat Colegiul Electoral, care contabilizează victoriile în statele federale şi determină câştigătorul prezidenţial, dar a pierdut votul popular în favoarea adversarei sale democrate, Hillary Clinton.

Citeşte şi: Surpriză de proporţii pentru separatiştii proruşi din Ucraina. Moscova şi-a anunţat poziţia oficială faţă de Malorusia

Trump l-a însărcinat pe vicepreşedintele Mike Pence să conducă Comisia consultativă prezidenţială privind integritatea alegerilor.

Luna trecută, a izbucnit o controversă de proporţii când vicepreşedintele acestei comisii, Kris Kobach, secretarul de stat din statul Kansas şi un apărător înfocat al înăspririi legilor privind imigraţia şi identificarea alegătorilor, a cerut statelor informaţii despre alegători.

Datele au inclus nume, ultimele cifre ale Numărului de Securitate Socială, adrese, date de naştere, afiliere politică, condamnări şi participarea la alegeri în trecut.

Unele state au refuzat, iar altele au anunţat că trebuie să studieze dacă pot furniza datele cerute.

Uniunea Americană a Libertăţilor Civile a dat în judecată comisia şi un grup de supraveghere, Electronic Privacy Information Center, a cerut un ordin de restricţionare temporară împotriva cererii lui Kobach.

Reuniunea comisiei va fi transmisă în direct pe website-ul Casei Albe începând de la ora 11.00 (15.00 GMT).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.