Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarii PNL amenință: Dacă nu se face ceva NU vom munci la alegeri!/ INTERVIU

Sigla-PNL2

Revoltele par să cuprindă Partidul Național Liberal după ce nici la centru și nici în teritoriu nu s-a schimbat nimic după dezastrul de la locale. Pe modelul șefilor de la București care au clamat victoria și șefii județeni au mers pe aceeași placă spre consternarea primarilor și a celorlalți aleși locali.

VEZI și: Noutăți în Modrogan. Cu ce 'forțe proaspete' se dotează liberalii: Ne îndreptăm spre o catastrofă!

Un județ foarte greu afectat este Județul Hunedoara - de acum un fost fief al PNL (al fostului PNL). La alegerile locale din 5 iunie 2016 a fost pierdut Consiliul Județean, dar și cele două municipalități din Deva și Hunedoara. Ce s-a întâmplat? Conducerea a rămas pe loc cu sprijin de la centru și cei care au scos totuși niște rezultate au fost marginalizați.

Asta a declanșat o revoltă de proporții în rândul primarilor și a celorlalți aleși locali care ieri au luat cu asalt sediul central al PNL. Au fost potoliți de șefi doar după ce s-a luat decizia ca mâine să se deplaseze la Deva o delegație condusă de prim-vicepreședintele Dan Motreanu și deputatul Mihai Voicu pentru măsuri urgente.

Unul din capii ”răsculaților” a stat de vorbă cu STIRIPESURSE.RO și a avertizat clar că la alegerile parlamentare primarii PNL NU vor munci pentru partid sau dacă vor munci o vor face pentru alt partid:

stiripesurse.ro: Ați avut o întâlnire ieri la sediul central. Ce s-a rezolvat din solicitările dumneavoastră?

Gabriel Mihai Irimie, primarul Comunei Șoimuș: A fost această întâlnire și sperăm ca lucrurile să meargă spre bine. Doamna Alina Gorghiu a fost foarte deschisă. Mâine va fi o întâlnie la partid și sunt convins că mișcarea va fi confirmată. (n.a. o nouă conducere)

Cu ce propunere ați venit?

Noi l-am propus pe domnul Lucian Heiuș și sperăm ca el să fie desemnat președinte al PNL Hunedoara.

Ați venit ieri cu o scrisoare de la colegii dumneavoastră (n.a. - vezi SCRISOAREA AICI)

Da, e vorba de peste 80% din organizații, 23 de primari, consilieri județeni și consilieri locali.

Despre ce era vorba în scrisoare și ce reproșați actualei conduceri?

Domnule sunt multe. Nu se face opoziție la PSD, nu se muncește constructiv, nu s-a făcut o analiză a alegerilor la nivel județean în condițiile în care am fost un județ liberal și acum este un județ PSD.

Dar parlamentarii dumneavoastră ce au făcut?

Nu au fost lasați să își facă treaba parlamentarii. Președintele a condus autoritar și a încercat să ne pună pe unii contra celorlalți. La noi a fost o distanță între oameni din cauza președintelui. Mereu ne spunea să nu vorbim cu ăla, să nu discutăm cu ăla.

Și ce veți face dacă nu se rezolvă în sensul dorit de dumneavoastră?

În acest caz foarte multi primari NU vor munci la alegeri, iar alții vor cocheta cu celălalte partide.

Vezi și: Liviu Dragnea a luat iar drumul Braziliei

_____

Contactat telefonic președintele PNL Hunedoara, Bogdan Tâmpău, cel contestat de primarii liberali ai județului a declarat: "Nu comentez. Este o situaţie internă şi până la clarificare nu consider că un comentariu din partea mea ar aduce vreun beneficiu cuiva." La întrebarea dacă are în vedere o demisie din funcție date fiind acuzațiile grave care i se aduc a preferat că NU comenteze.

Contactată de reporterii STIRIPESURSE.RO a fost și deputatul Carmen Hărău, poate cel mai vizibil politician liberal al județului cu aprecieri publice din partea conducerii centrale a PNL. Ea a refuzat să comenteze evenimentele din sânul organizației, însă surse de la vârful PNL susțin că aceasta ar fi refuzat în mai multe rânduri preluarea organizației, iar acum pare marginalizată de conducerea contestată de aleșii locali.

_____

Este așteptată mâine o ședință hotărâtoare a Biroului Politic Județean al PNL Hunedoara în care lucrurile să fie tranșate. Este foarte probabil să avem o nouă conducere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.