Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere fără precedent: SUA ar putea colabora cu anumiți combatanți Al-Qaida

Picture taken on June 8, 2009 shows arme

Generalul David Petraeus, fostul director al CIA, a declarat marţi că Statele Unite ale Americii ar trebui să ia în considerare cooptarea în coaliţia împotriva Statului Islamic a anumitor combatanţi ai Frontului Al-Nosra, ramură a Al-Qaida în Siria, relatează AFP. 

"În niciun caz, nu ar trebui sa încercăm să utilizăm sau să cooptăm Frontul Al-Nosra în coaliţia împotriva grupului Statul Islamic. Însă unii combatanţi din acest grup s-au alăturat mai mult din oportunism decât pentru ideologie", a declarat David Petraeus într-un interviu acordat CNN. 

Ar putea fi posibilă recuperarea celor care "doresc să renunţe la Frontul Al-Nosra şi să se alăture opoziţiei moderate împotriva Al-Nosra, SI şi (regimului preşedintelui sirian) Assad", a mai spus el. 

Generalul Petraeus a supervizat în 2007 desfăşurarea a 30.000 de soldaţi americani în Irak şi a redresat situaţia militară de pe teren. El i-a convins pe liderii suniţi irakieni să colaboreze cu armata SUA şi să nu mai lupte cu Al-Qaida. 

Devenit director al CIA în 2011, David Petraeus, 62 de ani, a fost nevoit să demisioneze în 2012. Presa a dezvăluit că Petraeus i-a acordat acces la anumite documente confidenţiale biografei sale, Paula Broadwell, cu care ar fi avut o relaţie. 

Declaraţia sa pentru CNN survine după publicarea unui articol pe site-ul Daily Beast, în care se menţiona că Petraeus ar fi recomandat mai multor oficiali americani să recurgă la foşti membri ai Frontului Al-Nosra, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.