Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia e în ALERTĂ: Statul Islamic a anunțat atacuri teroriste

putin islamisti

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a publicat o înregistrare video în care ameninţă că va ataca Rusia 'foarte curând', a anunţat grupul de monitorizare a website-urile islamiste SITE, transmite Reuters.

Al-Hayat Media Center, divizia media în limbi străine a Statului Islamic, a realizat şi dat publicităţii o înregistrare video în limba rusă în care se afirmă: 'Curând, foarte curând, sângele se va întinde ca un ocean', a menţionat SITE.

Rusia a lansat o campanie aeriană în Siria la 30 septembrie în sprijinul forţelor preşedintelui Bashar al-Assad împotriva grupărilor teroriste, între care şi organizaţia jihadistă Statul Islamic. Occidentul acuză însă Rusia că bombardează mai mult poziţii ale opoziţiei moderate siriene.

Anterior, gruparea SI a mai lansat apeluri la atacarea Statelor Unite şi a Rusiei ca ripostă după loviturile aeriene asupra poziţiilor jihadiştilor din Siria.

Oficiali din serviciile de spionaj occidentale estimează că gruparea jihadistă a plasat o bombă în avionul Airbus A321-200 al companiei ruse Metrojet (cunoscută şi sub numele de Kogalâmavia), prăbuşit pe 31 octombrie în peninsula egipteană Sinai.

Filiala egipteană a SI a revendicat responsabilitatea la câteva ore după incident.

Avionul implicat în accident efectua o cursă charter turistică între staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh şi oraşul rus Sankt Petersburg. A decolat la ora locală 05:51, iar contactul radar a fost pierdut 23 de minute mai târziu, când avionul se afla la o altitudine de aproape 9.400 de metri. La bord se aflau 217 pasageri (214 ruşi şi 3 ucraineni) şi 7 membri ai echipajului. După pierderea contactului radar avionul a intrat într-un picaj abrupt. Anterior, comandantul transmisese turnului de control că are probleme cu echipamentele de comunicaţie, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.