Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal IMENS în PMP: Se cere EXCLUDEREA lui Cherecheș. Reacția primarului din Baia Mare

catalin chereches

PMP Maramureş vrea să-l excludă din partid pe primarul suspendat al municipiului Baia Mare, Cătălin Chercheş, plasat în arest la domiciliu de DNA pentru luare de mită, după ce acesta nu şi-a reînnoit adeziunea la formaţiunea politică, în urma fuziunii dintre UNPR şi PMP. 

Cerere de excludere, adresată conducerii centrale a partidului, a venit la scurt timp după ce mama edilului suspendat, Viorica Cherecheş, a fost anunţată ca şi candidat oficial pe un loc eligibil la Camera Deputaţilor din partea PNL Maramureş.

Demisie de răsunet la CSM: Un magistrat important a plecat din instituţie


Preşedintele PMP Maramureş, Adrian Todoran a confirmat, luni, pentru AGERPRES că cererea de excludere a lui Cătălin Cherecheş, formulată de organizaţia judeţeană, va fi analizată în cadrul Comitetului Executiv Naţional la Bucureşti. 

"Lucrurile sunt destul de simple şi cred că noi am procedat corect (...). În urma fuziunii dintre UNPR şi PMP, Cătălin Cherecheş ar fi trebuit să-şi reînnoiască adeziunea la PMP, lucru pe care nu l-a făcut, iar în urma acestei situaţii, filiala din Maramureş s-a adresat în scris Comitetului Executiv Naţional, solicitând excluderea din partid. Dl. Cherecheş avea suficient timp să-şi exprime adeziunea la PMP, fapt care nu s-a întâmplat, plus o situaţie mai complicată pe care dânsul o are cu justiţia. Aşadar, nu putem fi de acord cu o asemenea persoană", a spus Adrian Todoran.

IPS Teodosie, reacție SURPRINZĂTOARE după decizie de ultimă oră a judecătorilor: Afectează Biserica


De asemenea, preşedintele PMP Maramureş, Adrian Todoran, a precizat că pe lista pentru alegerile parlamentare din Maramureş nu se va regăsi niciun candidat din fostul UNPR. 

Anterior fuziunii dintre UNPR şi PMP, Cătălin Cherecheş avea funcţia de vicepreşedinte UNPR la nivel naţional. Acesta a candidat pemtru un nou mandat de primar, aflat în stare de arest, susţinut de Coaliţia pentru Baia Mare, formată din UNPR, PNŢCD, FDGR şi PSRO. El a fost votat cu un procent de peste 70% dintre electori prezenţi la vot la alegerile locale. 

Cătălin Cherecheş se află în arest la domiciliu şi a fost reţinut în luna aprilie de procurorii DNA pentru luare de mită în biroul său din primărie, cu câteva zile înaintea declanşării campaniei electorale pentru alegerile locale.

În replică, Coaliția pentru Baia Mare a transmit un comunicat în care specifică următoarele: „Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a participat la alegerile locale sub sigla Coaliției pentru Baia Mare, iar în mod formal, din cauza șicanelor juridice făcute de adversarii politici, a fost nevoit să fie membru al UNPR, dar sufletește independent politic.
Crezul primarului ales al Băii Mari este și va fi mereu să se dedice comunității și nu vreunui partid politic, să fie util oamenilor și orașului și nu unor grupuri politice.
Demersul UNPR de a se alătura PMP nu îi este opozabil lui Cătălin Cherecheș, cel care a considerat asocierea cu fostul președinte al României drept neinspirată.
Cătălin Cherecheș nu reprezintă nici un partid politic și nu activează politic. Intenția actuală a primarului ales este să își dovedească nevinovăția în instanță și să lupte pentru a-i fi respectate drepturile umane în calitate de cetățean român și european”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.