Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se SCHIMBĂ vremea, după canicula din ultimele zile: Prognoza pentru următoarea săptămână

vremea

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele zile. Potrivit acesteia, vremea în săptămâna 3-9 iulie va fi destul de instabilă atât din punct de vedere termic, cât și privind precipitațiile.

PROGNOZA METEO pentru DUMINICĂ

În țară, valorile termice vor scădea semnificativ în jumătatea de sud-est, astfel că se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse la nivelul întregii țări între 25 și 34 de grade și doar în sudul extrem, la orele amiezii, indicele temperatură-umezeală se va apropia de pragul critic de 80 de unități. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil și izolat vor fi ploi de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare în primele ore în sudul Moldovei. Începând de seara însă, instabilitatea atmosferică va fi în accentuare în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă în general între 25 și 40 l/mp, iar în Oltenia, vestul și nordul Munteniei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură se vor depăși pe arii restrânse 50…70 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra între 12 și 19 grade, ușor mai ridicate pe litoral.

Citește și: România S-A TOPIT într-o atmosferă SUFOCANTĂ: Imagini SUGESTIVE din timpul caniculei - FOTO

În București, temperatura aerului va scădea semnificativ față de zilele anterioare, astfel că maxima va fi de 31…32 de grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Noaptea, însă, instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice și averse ce pot avea caracter torențial. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade.

PROGNOZA METEO pentru LUNI

În țară, vremea se va răci semnificativ în toate regiunile și va fi în general instabilă. În jumătatea de sud a țării și în toată zona montană vor fi înnorări accentuate, averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, cu precădere în partea central-sudică, 50…70 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, ploile se vor semnala pe spații mici și vor fi în general slabe cantitativ. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, iar în timpul averselor, izolat și trecător, va mai lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade, iar cele minime între 10 și 18 grade.

În București, vremea va fi instabilă, iar valorile termice vor continua să scadă. Cerul va avea înnorări accentuate și vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

Citește și: Olguța Vasilescu lansează o nouă BOMBĂ! Dezvăluire de proporții

PROGNOZA METEO pentru MARȚI

În țară, vremea se va ameliora sub aspectul ploilor, iar valorile termice diurne vor marca o creștere ușoară în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în sudul și sud-estul țării și în zonele de deal și de munte unde, pe arii restrânse, va mai ploua, în general slab cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 29 de grade, iar cele minime între 5…6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 17…18 grade pe litoral.

În București, vremea se va ameliora sub aspectul ploilor; cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei când vor mai fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât cea din ziua precedentă, va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO pentru MIERCURI

În țară, vremea va fi predominant frumoasă și va continua să se încălzească ușor în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil și doar cu totul izolat, îndeosebi la munte, vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 31 de grade, iar cele minime între 6…7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18…20 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

În București, vremea va fi frumoasă, cu cer variabil și vânt slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Citește și: Personaj SURPRIZĂ, dezvăluiri interesante despre premierul Tudose: 'Nu le are cu șprițul, dar...'

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 06.07.2017 – 09.07.2017

În țară, valorile termice vor fi în creștere, astfel că, până la sfârșitul intervalului, vremea va deveni călduroasă în majoritatea regiunilor. Probabilitatea de averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în jumătatea nordică a țării și la munte.

În București, valorile termice vor fi în creștere, astfel că vremea va deveni călduroasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.