Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senegalul s-a calificat la Campionatul Mondial de Fotbal, după ce a învins Africa de Sud, cu 2-0, în deplasare: E a doua calificare din istorie

senegal

Reprezentativa Senegalului a învins, vineri, în deplasare cu scorul de 2-0 (2-0), naţionala Africii de Sud şi a obţinut a doua calificare la Cupa Mondială de fotbal. Senegalezii au participat prima dată la CM în 2002, când au învins campioana mondială Franţa în meciul de deschidere al competiţiei şi au ajuns apoi în sferturi.

Vineri, la Polokwane, Diafra Sakho '12 şi autogolul lui Thamsanga Mkhize '38 au adus victoria şi calificarea oaspeţilor, scrie news.ro.

Acest meci a fost o rejucare a partidei din 12 noiembrie 2016, din etapa a doua a Grupei D, când Africa de Sud a învins cu 2-1. Însă FIFA a decis că rezultatul meciului a fost manipulat de arbitrul ghanez Joseph Odartei Lamptey, care printre alte decizii controversate a acordat un penalti sud-africanilor. Lamptey a primit interdicţie pe viaţă din fotbal din partea FIFA, după acea partidă.

Chiar dacă mai este o etapă de jucat, Senegal a câştigat Grupa D a preliminariilor africane, din care au făcut parte şi Burkina Faso şi Insulele Capului Verde, devenind a 24-a echipă calificată la turneul final din Rusia, din 2018. Din Africa, au mai obţinut calificarea până în prezent Nigeria şi Egipt, alte două locuri fiind încă în joc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.