Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soluția lui Băsescu pentru Siria: Trebuie susținut președintele Bashar Al-Assad/ video

assad bashar siria

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, susține că singura soluție de durată în Siria e susținerea președintelui siria Bashar Al-Assad.

Vezi și: RUSIA și-a sporit semnificativ prezența militară în Siria. Sisteme ultramoderne transferate

Soluția e susținerea armatei lui Bashar. E singurul care luptă eficient împotriva ISIS. Are o armata regulata si o poate face eficient pe teren că doar din avion nu se poate! După ce își curăță teritoriul atunci facem alegeri libere și se rezolvă o problemă.”, a spus Traian Băsescu la B1tv.

Am rezolvat-o cu Saddam Husein si acum jumătate din Irak cu câmpuri petrolifere cu tot sunt în mâine lor, am terminat/o cu Gaddafi și acum țara aia e în haos total și resursele sunt în mâinile jihadistilor”, e de părere fostul președinte al României.

Si concluzia:

”Concluzia e că nu putem exporta democrație și când vedem câte un dictator îl dăm jos cu avioanele și apoi haos.. Aceste națiuni au alt punct de vedere. La ei începe cu Allah, la noi cu democrație.”, a concluzionat el.

Eu cred că în acest moment armata siriană e capabilă dacă e ajutată puțin să curețe teritoriul în maxim un an de zile. Dar nu poți să îl tot faci dictator și apoi să stai de vorbă cu el, dar trebuoe făcut și asta. Altă soluție ar fi o intervenție terestră, dar e dificil. Cel mai bine e înarmată armata siriană și apoi dacă e vorba și de teritoriul Irak-ului trebuie ramforsată și armata irakiană și se rezolvă problema”, a spus fostul președinte.

Vă fac o dezvălurire. El a făcut intervenții chiar și prin mine când eram în mandat și era dispus să meargă la alegeri.”, a dezvăluit fostul președinte.

Rusia e prezentă acolo din anii 60. Au bază în Portul Tartus că le vedeam eu navele de război pe acolo când navigam. Asta nu e o noutate”, a mai spus Băsescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.