Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Schimburi de focuri în centrul de planning familial din Colorado (poliţie)

pistol arma

Schimburi de focuri aveau loc într-un centru de planning familial din Colorado între poliţie şi un atacator, cu mai mulţi răniţi dintre care cel puţin patru poliţişti şi un număr necunoscut de civili, relatează AFP. 

"Patru ofiţeri de poliţie" au fost răniţi şi unii dintre ei au fost transportaţi la spital, a declarat într-un briefing de presă Catherine Buckley, o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Colorado Springs, la sud de Denver (vestul Statelor Unite). 

Ea a precizat că sunt victime în rândul civililor în număr necunoscut şi care nu au putut fi transportate toate la spital pentru moment, dar că nu există în acest stadiu niciun deces. Anterior, ea nu a fost în măsură să spună dacă există sau nu ostatici. 

Spitalul Penrose din Colorado Springs a scris la rândul său pe reţeaua socială Twitter că au fost admişi "în total 5 pacienţi" după atacul armat. 

Televiziunile transmiteau imagini cu echipele de urgenţă lucrând pe ninsoare în jurul centrului. 

Incidentul a început în jurul orei 11.30 locale (18.30 GMT) când poliţia a primit un avertisment anunţând un atac armat la un centru de planificare familială din oraşul Colorado Springs, al doilea ca mărime din statul Colorado. 

Mai multe magazine situate în jurul centrului au fost închise, cu clienţii încă în interior. 

Centrele de planificare familială, unde sunt practicate întreruperi voluntare de sarcină, fac de multe ori obiectul unor ameninţări sau atacuri din partea adversarilor radicali ai avortului în Statele Unite, aminteşte France Presse. 

Un responsabil al Casei Albe a declarat că preşedintele Statelor Unite Barack Obama "a fost informat prin consilierul său de securitate internă Lisa Monaco" în legătură cu situaţia din Colorado Springs şi că "va fi avertizat cu privire la evoluţie". 

Poliţia a anunţat un atacator dar nu exclude complet prezenţa unui al doilea..AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.