Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE- Omul-cheie care l-a impus pe Toni Greblă la Curtea Constituțională

toni grebla judecator

Judecătorul Toni Greblă aduce o premieră pentru Curtea Constituțională, după ce a fost săltat de procurorii DNA. Surse din PSD ne-au relatat, însă, cum a ajuns Greblă să ocupe un loc de judecător la CCR.

Toni Greblă a fost numit la judecător la Curte în perioada USL, dar el nu a fost prima opțiune a lui Victor Ponta și Crin Antonescu. În primă instanță, liderii USL l-au desemnat pe avocatul Lucian Bolcaș, dar s-au trezit cu un refuz oficial de la Cotroceni, din partea președintelui Traian Băsescu.

Ulterior, cei doi lideri ai USL au decis să-i trimită, neoficial, o altă propunere președintelui Băsescu. Era vorba despre senatorul Ioan Chelaru. Tot pe canale neoficiale, Traian Băsescu le-a transmis lui Ponta și Antonescu că nu-l va numi pe Chelaru judecător la Curte pe motiv că acesta i-a fost avocat lui Sorin Ovidiu Vântu în trecut.

În același timp, Traian Băsescu le-a făcut și o recomandare liderilor USL: l-ar accepta fără să comenteze pe senatorul Toni Greblă. Înainte ca Ponta să plece în Africa de Sud, la funeraliile lui Nelson Mandela, a trecut pe la Senat, unde a avut o discuție de taină cu Crin Antonescu.

În urma acestei discuții, cei doi au căzut de acord asupra propunerii venite de la Cotroceni și au ieșit public cu nominalizarea lui Toni Greblă, despre care se știa că este unul dintre PSD-iștii în relații nu foarte rele cu Traian Băsescu.

P.S. Această chestiune comportă două întrebări: știa președintele Băsescu despre trecutul lui Toni Greblă și problemele acestuia? Dacă știa, cum de l-a mai propus?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.