Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Se TULBURĂ apele în coaliția de guvernare: mutări de tabere și regrupări

twitter.com
sah

În coaliția de guvernare jocurile sunt foarte interesante și se anunță vremuri agitate, mai ales că fostul premier Victor Ponta a ieșit din carapace și joacă alături de ”fidelii” săi.

Citește și: Tăriceanu, AVERTIZAT din interior: Liviu Dragnea 'i-o va trage'

Citește și: Victor Ponta, ieșire spectaculoasă: Îmi asum cu stoicism înjurăturile

Surse din PSD ne-au explicat că în interiorul partidului se regrupează oamenii lui Victor Ponta, adică nemulțumiții de actuala conducere. Aceștia se strâng în jurul lui Ponta și așteaptă un moment prielnic pentru a ieși la atac. Deocamdată, Liviu Dragnea a calmat tabăra nemulțumiților prin numirea Rovanei Plumb în Guvern, unul dintre oamenii foarte apropiați de Victor Ponta.

Oamenii apropiați de Ponta nu vor face mișcări bruște, ne-au precizat surse din PSD. ”Dacă doreau să dea lovitură de palat o puteau face în urmă cu câteva zile, în toată nebunia aceea, dar nu au făcut-o pentru că pierdeau simpatia întregului partid. Se așteaptă alte ocazii”, ne-au precizat surse din PSD.

Umbra lui Victor Ponta se întinde și în celălalt partid de guvernare. Între Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu relații s-au mai răcit, asta pentru că Tăriceanu s-a apropiat foarte mult de Liviu Dragnea.

În schimb, fidel lui Ponta i-a rămas Daniel Constantin, cel care este acuzat de liderii ALDE că își negociază o eventuală plecare din partid, către PNL. În aceste condiții, aripa lui Călin Popescu Tăriceanu, sprijinit și de Liviu Dragnea, își dorește un Congres extraordinar ALDE, care ar putea avea loc imediat după Paște.

Acest Congres ar urma să clarifice situația, iar ALDE să aibă un singur președinte, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu. Daniel Constantin este de acord cu Congresul, dar l-ar vrea organizat fie în vară, fie chiar spre toamnă.

Jocul echipei din jurul lui Victor Ponta este unul de așteptare. Atât Liviu Dragnea, cât și Călin Popescu Tăriceanu intră pe ultima sută de metri cu procesele pe care le au la ÎCCJ și un rezultat negativ va conduce automat la scoaterea din joc a acestora, de acel moment urmând a profita cei care rămân în picioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.