Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei localităţi din judeţul Neamţ, afectate de inundații

inundatii

Trei localităţi din judeţul Neamţ au fost afectate de precipitaţiile abundente care au căzut în zonă miercuri seara, ploile inundând 25 de case şi anexe gospodăreşti din Târgu Neamţ, satul Cazaci, comuna Tarcău, şi satul Topoliceni, comuna Grumăzeşti, a informat joi Instituţia Prefectului Neamţ. 

Potrivit sursei citate, au mai fost afectaţi o sută de metri de drum în comuna Tarcău şi două podeţe din satele Cazaci şi Tarcău. 

În ceea ce priveşte apa din gospodării, sunt inundate 19 case şi anexe în satul Cazaci, o curte în satul Tarcău, o curte la Târgu Neamţ şi cinci beciuri în Topoliţa-Grumăzeşti.

Decizie fără precedent în politica românească: Referendum pentru familie în USR


"Judeţul Neamţ se află în continuare sub avertizare de cod galben de ploi şi de inundaţii şi, de aceea, le cer tuturor primarilor să asigure permanenţa astfel încât să avem o comunicare eficientă atunci când situaţia o impune. Şi noi, la nivelul Instituţiei Prefectului Neamţ, am instituit imediat permanenţa pe toată durata codului meteo şi hidrologic. Este important să putem interveni imediat în situaţii de urgenţă. Viaţa oamenilor este cea mai importantă, dar şi salvarea bunurilor acestora", a declarat prefectul judeţului Neamţ, Vasile Panaite, într-un comunicat al instituţiei remis AGERPRES.

Cozmin Gușă DEZVĂLUIE cine e persoana din cauza căreia Dragnea și Grindeanu sunt în conflict


Potrivit informărilor de la Staţia Hidrologică Piatra-Neamţ, cel mai mult a plouat în zona Dumbrava-Ozaba, unde nivelul precipitaţiilor înregistrate miercuri a fost de 22,71 l/mp, pe un interval de 24 de ore. 

Pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate de precipitaţiile abundente, pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Petrodava" al judeţului Neamţ au participat la patru misiuni de evacuare a apei din curţile oamenilor în localităţile Târgu Neamţ, Topoliţa, Cazaci. 

În judeţul Neamţ nu sunt localităţi fără energie electrică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.