Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un controversat jurnalist rupe tăcerea: Ce promisiuni i-ar fi făcut George Maior şi Gabriel Oprea

george maior

Un celebru şi controversat jurnalist s-a decis să devoaleze mai multe secrete din trecutul său. Fostul şef al SRI, George Maior, dar şi Gabriel Oprea i-ar fi făcut unele promisiuni uluitoare lui Radu Moraru. În direct pe B1TV, Moraru a făcut dezvăluiri complete.

Citește și: Instituția care oferă cele mai mari salarii din țară și-a triplat numărul de angajați! Fiica președintelui, printre salariați!

Cel poreclit 'Naşul' a devoalat un episod în care a avut de-a face cu cele mai înalte persoane de la vârful SRI din acea perioadă, George Maior și Florian Coldea. "După alegerile din 2009, am primit un telefon de la George Maior. Acum nu mai știu dacă prin telefon mobil sau prin centrală. În ianuarie sau februarie primesc un telefon, zice domnule vă rugăm frumos, ești un patriot, ești un făt frumos, zice vino puțin să bem un pahar de whisky. Chiar așa a fost formularea. Și zic că mă duc, pe mine m-a chemat și Adrian Năstase în 2004 să îmi spună la Guvern că mă arestează, mă duc instituțional că mai afli una alta.

Citește și: PRO TV a încasat-o bine de tot! Din ce motiv a fost amendată televiziunea din Pache – suma este considerabilă

Am intrat, m-a așteptat purtătorul de cuvânt, era totuși oficial, am ajuns în birou. Două cafele și două pahar de whisky, era ora 10, 200 de whisky, când le-am văzut, zici că era sirop de brad, jap-jap! (...)

Citește și: Senatul a spus „DA” la split TVA! Reacția lui Traian Băsescu

Zici: bă, felicitări, ai fost acolo, nu ai schimbat rezultatele, poate știți că acolo au fost multe presiuni să schimb și eu rezultatele să le pun pe alea a lui Mircea Geoană. (...) Zice, hai să sărbătorim. Eu am aflat atunci că Maior bătuse palma și cu Geoană și îi promisese că va fi premier. Dar asta de după, atunci nu știam. Și la un moment apare Florian Coldea în birou. Nu îl cunoscusem niciodată, pe George fiind om politic îl știam de mulți ani. Mie mi-a plăcut așa ca om, că la vremea respectivă nu aveam acces la toate afacerile la care participase, știam ceva de Microsoft în Irlanda, dar nu e neapărat un tip pe care să fie neapărat ștampila de corupție și avea o imagine bună. (...) Coldea mi s-a părut că vrea să arate ce șmecher e. Când te uiți la el pare un tip timid, retras, dar a vrut acolo să pozeze și a venit și s-a pus cu fundul pe masă, noi eram așezați pe scaun, și a luat și el un pahar. Nu am schimbat nicio informație utilă cu Coldea, plouă, ninge ceva de genul ăsta, nici cu George Maior. La final am plecat ușor confuz. Ce voiau ăștia de la mine?

Citește și: VIDEO/S-au făcut de râs! Tinerii liberali au dat-o rău de tot în bară

Aflu după aia, peste o altă lună sau două, mă invită Oprea la Ministerul Apărării, în 2010. (...) Mi-au dat cadou o sabie, un binoclu NATO, coregrafia asta a noastră românească. Mă invită sus, îmi zice că e și Georgică, eu nu m-am prins care Georgică, George Maior. Băi, îmi zice, trebuie să te facem colonel. Și eu am început să râd, eu nu am făcut armata, eu am niște bunici în familie care toți săracii sunt sublocotenenți. Zice că hai nu se poate, așa că zic eu că hai colonel mi se pare puțin. Și zice dacă nu ai făcut armata fi atent, vă facem Colegiul Național de Informații, vorbim cu Rotaru, un profesionist de la contrainformații, și un doctorat, numai semnezi fără probleme, și în 6 luni ești general, eu care nu făcusem armata. Și am zis că nu, și așa e plină presa de acoperiți, să mai rămână și civili", a povestit Radu Moraru, conform sursei citate.

Mai mult, Moraru a povestit scandalul de la televiziunea Naşul TV şi a lansat acuzaţii extrem de grave. "Ăștia mi-au făcut televiziunea praf! Au oprit publicitățile, au schimbat grila total, au scos emisiuni, au cenzurat emisiuni. Au închis tot! Au pust 2 bodyguarzi și au plecat. Nu au plătit taxele la ANAF, am plătit eu. Nu au plătit chiria, am plătit eu. Deși nu puteam să intru în spațiul respectiv, am plătit tot. Ei voiau să o închidă, au închis și site-ul și după aia să spună că noi voiam să facem dar Moraru a dus televiziunea în faliment. O mai spun să audă toată lumea, televiziunea Nașul TV are datorii zero către stat, bănci sau furnizori. În schimb, Nașul TV are de recuperat de la statul român minim 350.000 de euro plus dobânzi.

Un asociat, ăsta minoritarul (nr. care a vrut să preia postul) a vrut să o bage în insolvență, faliment, eu am scos-o de acolo. I-am plătit și lui creanța pe care o cumpărase în nume personal. Și băieții au zis hai să o închidem că ce facem că dacă nu găsim un motiv Nașul TV va emite mulți ani. O grupare cu miros de Doi și-un sfert, foști și actuali, care au relații în diferite instituții ale statului, cum e Registrul Comerțului, poate și în anumite zone ale justiției", a mai dezvăluit Moraru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.