Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un proiect care prevede realizarea de marcaje pe artere şi în intersecţii din toate sectoarele Capitalei, a câştigat Campania Propune pentru Bucureşti!

sigla primaria bucuresti

Un proiect care vizează realizarea de marcaje rutiere pe 185 de artere şi în 255 de intersecţii din toate cele şase sectoare ale Capitalei a primit cele mai multe voturi în Campania “Propune pentru Bucuresti!” în cadrul căreia bucureştenii au votat primele 20 de proiecte iniţiate de cetăţeni. Acestea vor fi incluse în proiectul de buget al Capitalei pentru 2018, valoarea totală alocată de fiind de patru milioane de euro. .

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti au anunţat, vineri, rezultatele Campaniei “Propune pentru Bucuresti” şi cele douăzeci de proiecte care vor fi incluse în proiectul de buget pentru anul 2018. Pe primul loc în topul preferinţelor bucureştenilor, cu 1.446 de voturi, s-a clasat proiectul "Împreună, în siguranţă, pe aceleaşi străzi - Creşterea siguranţei rutiere în 255 de intersecţii şi 320 km de străzi”.

Acest proiect a fost dezvoltat de o echipa formată din: Vladimir Iuganu, Lucian Munteanu, Vali Munteanu, Andrei Avram, Ioana Alexandra Rusu, Alex Iţcuş, Mircea Bobînă, Bogdan Stănimir, Viorel Bitu, Tiberiu Simţion, Sergiu Nicolae Brega, Vitalie Brega, Bogdan Chiriţescu, Oana Vernescu, Cosmin Vîlcu şi Marian Ivan. Ei au beneficiat de sprijin logistic din partea Bucharest Bike Commuter, Bogart Media Creation si E-dea Works.

Obiectivul general al proiectului este realizarea de marcaje rutiere pentru reducerea numărului de accidente rutiere. Astfel, proiectul prevede implementarea marcajelor rutiere pe 185 de artere sau tronsoane (aproximativ 320 km) şi în 255 de intersecţii aflate în toate cele sase sectoare ale Capitalei.

Pe locul al doilea, cu 866 de voturi, a fost ales proiectul ”Newborn”, propus de doamna Marilena Baluta, care se adresează cuplurilor cu probleme de fertilitate şi venituri sub 4.000 RON/cuplu, pacienţii aflaţi la vârsta fertila, diagnosticati cu diferite tipuri de cancer.

Scopul acestui proiect este facilitarea accesului persoanelor cu venituri mici sau pacientiilor tineri diagnosticati cu cancer la tratamente de inalta specialitate in vederea cresterii natalitatii si prezervarea fertilitatii. Astfel, vor fi demarate, actiuni de informare, vor fi selectate grupurile tinta, va avea loc o licitatie pentru achizitionarea consumabilelor necesare derularii proiectului si vor fi realizate procedurile propriu-zise specifice procedurilor de fertilizare in vitro.

Pe locul al treilea a fost selectat proiectul ”Pista de alergare din tartan in Herastru”, propus de domnul Vlad Toma, cu 526 de voturi din partea bucurestenilor. Conform Notei Comisiei de evaluare a proiectelor, acest proiect va fi implementat intr-o locatie pretabila, respectiv Parcul Tineretului. Pista de alergare din tartan va putea fi folosita gratuit de toti locuitorii care practica alergarea in parc, joggingul, participantii la maraton sau sportivii care vor sa faca incalzirea inainte de sportul practicat.

Pe locul al patrulea s-a situat proiectul “Pietonale de Weekend in Cartierul Creativ al Bucurestiului, propus de domnul Gavrila Andrei Bortun, cu 514 voturi. Prin acest proiect se propune ca Primăria Municipiului Bucureşti să susţină activitatea culturală din zonă, prin transformarea

unor străzi, puncte strategice din Cartier, în străzi pietonale, pe durata weekendurilor. Este vorba despre Calea Griviţa – partea situata între Buzeşti şi Dacia, precum şi Strada Brezoianu. În aceste două puncte există o serie de operatori culturali şi economici (în zona industriilor creative) care au o ofertă de calitate în ceea ce priveşte petrecerea timpului liber pentru bucureşteni, menţionează iniţiatorul proiectului.

Printre proiectele alese de cetatenii orasului ca fiind necesare si utile Capitalei se numara si “Totemuri cu valoare culturală in cartierul creativ al Bucureştiului”, ”Regenerare urbană: reconstrucţia piaţetei Decebal”, proiectul ” Aplicaţie de avertizare ”, dar si proiectul ” Zero bordura la trecerile de pietoni”.

Potrivit municipalităţii, proiectele votate vor pastra ideea intiala a cetateanului, insa vor putea fi adaptate de primărie. În cadrul campaniei au fost depuse, în total, 151 de proiecte, iar municipalitatea va investi anul viitor patru milioane de euro pentru implementarea a 20 dintre cele mai votate proiecte.

Propunerile de proiecte trebuiau să se încadreze într-unul dintre domeniile: infrastructură, amenajare / reabilitare spaţii publice, spaţii verzi – locuri de joacă pentru copii, mobilitate şi siguranţa circulaţiei, infrastructură culturală, inrastructură socială, smart city, sănătate, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.