Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprimarul din Jilava, urmărit penal pentru CORUPŢIE

Viceprimarul comunei Jilava, Ilie Ionescu, a fost pus sub acuzare de DNA, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi luare de mită, ambele în formă continuată.

Ilie Ionescu îndeplineşte în prezent atribuţiile de primar, deoarece edilul ales al comunei Jilava, Adrian Mladin, se află în penitenciar, unde execută o condamnare de 5 ani şi 10 luni închisoare primită într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unor terenuri.

Citește și: N-ai mai văzut așa miri! Mireasa, ca mireasa, dar mirele… / FOTO

Pe perioada celor 60 de zile de control judiciar, Ilie Ionescu nu are voie să exercite funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar.

Potrivit DNA, în perioada 2012 - 2013, Ilie Ionescu, având funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar al comunei Jilava, judeţul Ilfov, a contactat un om de afaceri căruia i-a propus să efectueze diverse lucrări de întreţinere pe raza localităţii, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord.

Citeşte şi: Se anunță 'SFÂRȘITUL' erei Laura Codruţa Kovesi în fruntea DNA: 'Va fi detronată'

Ulterior, în vederea evitării organizării de licitaţii, cei doi au convenit încheierea unor contracte care priveau iluminatul public şi care să nu depăşească limita sumei de 15.000 euro. Tot la solicitarea lui Ilie Ionescu, s-a mai stabilit ca, pentru fiecare contract încredinţat, acesta să primească de la omul de afaceri, cu titlu de mită, suma de 15.000 lei.

Astfel, în perioada 2012 -2013, Ilie Ionescu a primit de la omul de afaceri, în tranşe, direct şi indirect, suma totală de 88.000 lei, acesta din urmă fiind nevoit să supraevalueze preţurile fiecărui contract până la limita de 15.000 euro (limita maximă) pentru a putea acoperi mita, relatează agerpres.

Citește și: MĂCEL la Londra: S-au luat la omor, cu topoare / VIDEO

Prin aceste demersuri ale lui Ilie Ionescu, bugetul Primăriei Jilava a fost prejudiciat cu suma de 272.525 lei, ca urmare a supraevaluării produselor contractate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.