Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Vocea' PNL, împotriva Coaliţiei pentru Familie: 'Nimeni nu are dreptul...'

adriana saftoiu alina gorghiu

Deşi PNL a semnat un protocol cu Coaliţia pentru Familie, în scopul susţinerii referendumului de modificare a Constituţiei, purtătorul de cuvânt al liberalilor este unul dintre cei mai vocali critici au demersului de definire a familiei ca uniune între un bărbat şi o femeie. Ultima reacţie a Adrianei Săftoiu se referă la opinia Coaliţiei pentru Familie de condamnare a "menajului monoparental", formulă din care s-a înţeles că părinţii singuri şi copii acestora nu ar forma o familie.

Vezi şi: Ministrul Justiției: Familia tradițională în Constituție 'ar fi un lucru intolerant'/ VIDEO

"Vă întreb simplu: din cine e formată familia voastră? Si dacă răspunsul e: bărbat si femeie, atunci mă rog Domnului să ne ierte pe toți cei care considerăm că familile noastre sunt formate din părinți, frați, surori, mătuși, unchi, nepoti, copii. Pentru că familia mea e formată din părinții mei, Ana si Vasile, din copilul meu, din fratele meu și familia lui, din sora mea si familia ei, din mătusile și unchii mei, din prietenii mei de care nu mă voi dezice indiferent ce greșeli pământești au, inclusiv din cățelul nostru. Nimeni, dar nimeni nu are dreptul să decidă cine e familia mea", scrie Săftoiu pe Facebook.

Purtătoarea de cuvânt a PNL consideră că trebuie apărare drepturile fiecărui individ, iar cei care se declară creştini par a fi cei mai intoleranţi. Săftoiu duce discuţia într-o zonă extremă şi avertizează că s-ar putea organiza referendumuri pe tot felul de teme absurde.

Vezi şi: INTERVIU: Preşedintele baptiştilor români, despre Iohannis şi referendum: 'De bun augur'

"Dacă vrem să discutăm despre instituția căsătoriei e altă treabă. Dar în egală măsură adaug că un partid, un om politic responsabil, nedornic să fie pe placul majorității trebuie – doar dacă nu vrem să ne întoarcem la forme extremiste care susţin, de exemplu, rasa ariană - să găsească formule care să protejeze cetățenii prin respectarea drepturilor fiecărui individ! Constat, fără entuziasm, că pe pagina mea de facebook, cei care au cel mai agresiv limbaj sunt cei care se declară foarte creștini în numele Coaliției și îl tot invocă pe Dumnezeu. Îmi e frică de ce le-ar spune Creatorul în față, după atâta intoleranță și ură. Şi încă ceva! Vai de noi când mă gândesc câte alte referendumuri putem face pe criterii de culoarea pielii, opțiuni politice, ideologice etc. PS: Menaj-monoparental? Teribil!", mai scrie Adriana Săftoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.