Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A căzut o mare teorie a conspirației despre atacul terorist din Rusia: 'E nebunesc!' – VIDEO

Radu Pop
atac terorist moscova

Imediat după atacul terorist din Rusia au început să apară diverse teorii ale conspirației. În una din piste se insinua că toată operațiunea ar fi fost pusă în scenă de FSB. În sprijinul acestei ipoteze, au fost prezentanți diverști bărbați din sala unde a avut loc atacul.

Ca mesaj de „identificare” a ofițerilor FSB din sală s-ar fi folosit bluze albastre. Mai mulți bărbați au fost identificați pe baza filmărilor ca având astfel de bluze, însă și un comportamemt ciudat.

Unul dintre indivizii care apare în poze susține însă că nu e ofițer FSB, ci lucrează în domeniul construcțiilor. El a oferit un interviu în acest sens agenției ruse TASS. Potrivit acestuia, el a venit să asculte concertul împreună cu fata sa.

Declarația bărbatului:

„Nu am legătură cu FSB sau cu o altă agenție de aplicare a legii. Lucrez într-o firmă de construcții. Am fost cu fata mea la concert, la etajul 3. Faptul că-mi distrubuie unii poza pe internet este evident răutăcios și  nebunesc. Nici nu merită să comentez mai mult. E un nonsens.

La început au fost discuții pe hol. Apoi au fost auzite sunete, ca de artificiu. Dar a devenit evident după ce oamenii au început să fugă de pe hol, iar femeile zbierau. Era atac terorist, oameni cu pistoale”, a spus bărbatul.

 

Pe cine acuză Rusia pentru atac

Atacul terorist de la mallul Crocus de lângă Moscova a fost pregătit de islamiști radicali, iar serviciile speciale „ale Ucrainei au contribuit, de asemenea, la toate”, a declarat șeful FSB, Alexander Bortnikov. Pe lângă Ucraina, Moscova mai acuză serviciile din SUA sau Marea Britanie.

"În termeni generali, credem că sunt implicați în acest lucru", a declarat marți Bortnikov reporterilor, relatează Interfax. El a adăugat: "Acum pot spune doar că am primit informații preliminare care indică părtinirea celeilalte părți în pregătirea acestei acțiuni", a fost răspunsul lui Bortnikov, la întrebarea despre implicarea Kievului în atacul terorist.

"Credem că acțiunea a fost pregătită chiar de islamiștii radicali, așa că, desigur, serviciile speciale occidentale au contribuit, iar serviciile speciale ale Ucrainei sunt direct legate de acest lucru", a spus Bortnikov.

Acuză și SUA și Marea Britanie

Directorul FSB a mai spus că evoluțiile „indică implicarea Statelor Unite, Marii Britanii și Ucrainei” în atacul terorist.

"Cred că da. În orice caz, acum vorbim despre faptul că avem, aceasta este o informație generală, dar există deja anumite evoluții", a spus Bortnikov, răspunzând la întrebarea dacă aceste trei țări se află într-adevăr în spatele atacului terorist din regiunea Moscovei.

Budanov, posibilă țintă

Alexander Bortnikov consideră că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) ar trebui recunoscut ca organizație teroristă.

"Trebuie să o facem, desigur. Cred că acesta este un motiv nu numai pentru a lua în considerare, ci și pentru a lua o decizie adecvată", a declarat Bortnikov.

„Șeful serviciilor secrete ucrainene, Budanov, ar putea deveni o țintă legitimă pentru armata rusă. Serviciul de Securitate al Ucrainei ar trebui să fie recunoscut ca organizație teroristă”, a mai spus șeful FSB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.