Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințată cu excluderea din PSD, Ana Birchall se apără: 'Mi-am respectat jurământul depus cu mâna pe Biblie și pe Constituție, asigurând domnia legii'

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall, care riscă excluderea din PSD, reiterează miercuri pe Facebook că a părăsit instituția pe care a condus-o în ultimele șase luni „cu fruntea sus”. Totodată, ea susține că în toată această perioadă a simțit că Ministerul Justiției „s-a aflat sub asediu, fiind ținta diverselor interese”. De asemenea, ea afirmă că pe perioada cât a fost ministru al Justiției și-a respectat „jurământul depus cu mâna pe Biblie și pe Constituție, asigurând domnia legii, respectul față de lege și recâștigarea încrederii românilor în actul de justiție”.

„Va multumesc tuturor pentru mesajele transmise in aceste zile, mesaje care, cu siguranta, mi-au atins sufletul!
Va doresc tot ce este mai bun si mai frumos pentru voi si persoanele dragi voua!

Asa cum am spus si ieri, am plecat de la Ministerul Justiției cu fruntea sus.
Așa cum am promis încă de la preluarea funcției, în data de 25 aprilie 2019, am gestionat agenda ministerului cu echilibru, seriozitate și profesionalism, alături de colegele și colegii mei din Ministerul Justiției, cu conștiința faptului că am acționat întotdeauna cu onestitate și bună credință.
Au fost șase luni intense, o perioadă deloc ușoară, de multe ori simțind că Ministerul Justiției s-a aflat sub asediu, fiind ținta diverselor interese. Și chiar dacă de multe ori ne-a trecut glonțul pe la ureche, am reușit să prevenim activarea Articolului 7 din Tratatul UE.

În toată această perioadă mi-am respectat jurământul depus cu mâna pe Biblie și pe Constituție, asigurând domnia legii, respectul fata de lege si recâștigarea încrederii românilor în actul de justiție”, scrie Ana Birchall pe Facebook.

A început epurarea în Guvern: copiii fruntașilor PSD și-au luat zborul + Ludovic Orban și-a numit șeful Cancelariei Prim-Ministrului

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat marţi că în partid este o mare nemulţumire legată de atitudinea Anei Birchall ca ministru al Justiţiei, iar săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional în care se va discuta despre acest subiect.

„Este o mare nemulţumire în PSD legată de atitudinea doamnei Birchall, pentru că este important ca şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor să fie respectate. Săptămâna viitoare avem Comitet Executiv în care vom avea o discuţie referitoare la doamna Ana Birchall”, a spus Dăncilă la Antena 3, întrebată dacă Birchall va fi dată afară din PSD, având în vedere faptul că a mers „pe contrasens” faţă de cei care cred că sunt procurori şi judecători care dau soluţii „strâmbe”, iar preşedintele Klaus Iohannis a lăudat-o la ceremonia de predare a mandatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.