Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea Bancară Europeană extinde îndrumările privind combaterea spălării banilor din criptomonede

Stewards Law
bitcoin

Firmele cripto din UE sunt acum supuse îndrumărilor din partea organului de supraveghere bancară în „lupta sa împotriva criminalității financiare”. Liniile directoare ale Uniunii Europene privind combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului au fost extinse la companiile cripto europene în urma unei decizii a organului de supraveghere bancar din regiune.

Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a declarat pe 16 ianuarie că orientările modificate urmăresc să ajute furnizorii de servicii de cripto-active (CASP) să-și identifice riscul de expunere la infracțiuni financiare din cauza „clienților, produselor, canalelor de livrare și locațiilor geografice” lor, conform cointelegraph.com.

Orientările subliniază, de asemenea, modul în care firmele cripto ar trebui să își ajusteze măsurile de combatere a criminalității financiare, care ar putea include „utilizarea instrumentelor de analiză blockchain”, a adăugat organul de supraveghere. Orientările se vor aplica începând cu 30 decembrie 2023.

EBA a susținut că ultimele modificări sunt „un pas important înainte în lupta UE împotriva criminalității financiare” și „armonizează abordarea” pentru firmele cripto din întreaga Uniune pentru a atenua spălarea banilor și finanțarea terorii.

 

 

Orientările actualizate vor adăuga riscuri și îndrumări specifice criptomonedei și cripto-companiilor, firmelor financiare, care dețin sau deservesc firme cripto.

Îndrumările privind evaluarea riscului de criminalitate financiară sunt, de asemenea, incluse cu firmele de cripto, direcționate să ia în considerare riscurile potențiale asociate cu „funcții de îmbunătățire a anonimatului”, portofele auto-găzduite, platforme descentralizate și produse care permit transferurile între companie și astfel de servicii.

În 2023, UE și-a finalizat regulamentul privind transferul de fonduri (ToFR) care guvernează transferurile cripto și reglementările cuprinzătoare și cuprinzătoare ale piețelor cripto în cripto-active (MiCA) .

Protecțiile MiCA pentru investitori cripto vor intra în vigoare în decembrie, dar statele membre ale UE pot implementa opțional o perioadă de tranziție de 18 luni pentru CASP, permițându-le să opereze fără licență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.