Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking | Rușii anunță că s-au retras de pe Insula Șerpilor

insula serpilor

Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor ca o demonstrație că Rusia nu împiedică exportul de cereale și produse agricole din Ucraina, a declarat Igor Konașenkov, purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, potrivit agenției Interfax.

"La 30 iunie, ca un pas de bunăvoință, Forțele Armate ale Federației Ruse și-au finalizat sarcinile atribuite pe Insula Șerpilor și au retras garnizoana staționată acolo", a declarat Konashenkov în cadrul unui briefing joi.

"Astfel, a fost demonstrat comunității mondiale că Federația Rusă nu interferează cu eforturile ONU de a organiza un coridor umanitar pentru exportul de produse agricole de pe teritoriul Ucrainei", a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării.

Potrivit acestuia, această decizie "nu va permite Kievului să speculeze pe tema iminentei crize alimentare, referindu-se la imposibilitatea de a exporta cereale din cauza controlului total al Rusiei asupra părții de nord-vest a Mării Negre".

"Acum, cuvântul revine părții ucrainene, care nu a eliberat încă coasta Mării Negre în apropierea țărmurilor sale, inclusiv apele portuare", a declarat Konashenkov.

La 24 iunie, președintele rus Vladimir Putin a declarat că isteria în jurul exportului de cereale ucrainene prin porturile din Marea Neagră este umflată artificial, Rusia fiind pregătită să asigure trecerea liberă a navelor cu cereale.

"Isteria este umflată în mod artificial în legătură cu încetarea transportului, să zicem, prin porturile din Marea Neagră", a declarat Putin, vorbind la reuniunea BRICS Plus prin videoconferință.

"Am declarat deja în mod public de mai multe ori și vreau să subliniez încă o dată că Rusia nu împiedică exportul de cereale ucrainene de pe teritoriul acestei țări și este gata să asigure trecerea liberă a navelor cu cereale în apele internaționale, dacă, desigur, armata ucraineană îndepărtează minele din porturile de expediere și din zona de apă din apropiere" - a declarat șeful statului rus.

Putin a adăugat: "În plus, avem o înțelegere corespunzătoare cu reprezentanții Secretariatului ONU, dar lipsește încă un lucru - o abordare constructivă din partea autorităților de astăzi de la Kiev".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.