Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful de securitate Binance avertizează! Deepfake-urile ar putea deveni în curând nedetectabile de către un verificator uman

analyticsinsight.net
deepfake mark zuckerberg

Tehnologia devine atât de avansată, încât deepfake-urile ar putea deveni în curând nedetectabile de către un verificator uman, a declarat Jimmy Su, directorul de securitate al Binance.

Tehnologia deepfake folosită de fraudatorii cripto pentru a ocoli verificarea cunoașterii clientului (KYC) pe schimburile cripto, cum ar fi Binance, va deveni mai avansată, avertizează șeful de securitate al Binance, conform cointelegraph.com.

Deepfake-urile sunt realizate folosind instrumente de inteligență artificială (AI) care folosesc învățarea automată pentru a crea sunet convingător, imagini sau videoclipuri care prezintă asemănarea unei persoane. Deși există cazuri de utilizare legitime pentru tehnologie, aceasta poate fi folosită și pentru escrocherii și farse.

 

 

Directorul de securitate al Binance, Jimmy Su, a spus că a existat o creștere a numărului de fraudatori care folosesc tehnologia pentru a încerca să depășească procesele de verificare a clienților bursei.

Hackerul va căuta online undeva o imagine normală a victimei. Pe baza acestui fapt, folosind instrumente false profunde, ei sunt capabili să producă videoclipuri pentru a ocoli.”

Su a spus că instrumentele au devenit atât de avansate încât pot chiar să răspundă corect la instrucțiunile audio concepute pentru a verifica dacă solicitantul este om și poate face acest lucru în timp real.

Unele dintre verificări necesită ca utilizatorul, de exemplu, să clipească din ochiul stâng sau să privească la stânga sau la dreapta, să privească în sus sau în jos. Falsurile profunde sunt suficient de avansate astăzi încât pot executa efectiv acele comenzi”, a explicat el.

Citește și Ryan Reynolds a apărut într-o reclamă Tesla folosind tehnologia deepfake generată de Inteligența Artificială. Reacția lui Elon Musk nu a întârziat să apară

Cu toate acestea, Su crede că videoclipurile falsificate nu sunt încă la nivelul în care pot păcăli un operator uman .

Când ne uităm la acele videoclipuri, există anumite părți ale acestora pe care le putem detecta cu ochiul uman”, de exemplu, atunci când utilizatorului i se cere să întoarcă capul într-o parte”, a spus Su.

AI îi va depăși în timp. Deci nu este ceva pe care să ne putem baza întotdeauna.”

Citește și Profeția lui Elon Musk! Multe companii nu vor supraviețui. 'Vreau să fiu realist în privința asta. Tesla nu este imună'

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.