Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a semnat decretul privind recrutarea de primăvară în armată

45north
Putin semneaza

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret privind recrutarea de primăvară a cetățenilor ruși pentru serviciul militar.

Documentul a fost publicat pe portalul oficial al informațiilor juridice. Potrivit noilor reguli, care au intrat în vigoare la 1 ianuarie, cetățenii cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani vor fi supuși conscrierii pentru serviciul militar (cu excepția celor care au împlinit 27 de ani înainte de sfârșitul anului 2023 și a celor care au 28 sau 29 de ani și care se află în rezervă).

"Se va efectua de la 1 aprilie până la 15 iulie 2024 recrutarea pentru serviciul militar a cetățenilor Federației Ruse cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, care nu sunt în rezervă și sunt supuși conscrierii pentru serviciul militar, în număr total de 150.000 de persoane" - se spune în decret.

Decretul dispune, de asemenea, scoaterea din serviciul militar a soldaților, marinarilor, sergenților și maiștrilor al căror termen al serviciului militar pe baza recrutării a expirat.

Guvernul Federației Ruse, autoritățile regionale și comisiile de recrutare sunt însărcinate să asigure implementarea tuturor activităților necesare în cadrul recrutării. După cum a explicat, anterior, șeful Direcției generale de organizare și mobilizare a Statului Major General al Forțelor Armate Ruse general-colonelul Evgheni Burdinski, într-un interviu acordat publicaţiei "Krasnaia Zvezda", termenul serviciului de recrutare rămâne neschimbat și este de un an. Personalul militar chemat în serviciu în timpul campaniei de primăvară nu va fi implicat în operațiunea militară specială, a mai subliniat Burdinski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.