Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gărzile revoluționare iraniene au revendicat atacul cu rachete asupra disidenților kurzi din Irak

Democracy Digest
iran kurd

Gărzile revoluționare iraniene au atacat aruncând șapte rachete către o tabără a disidenților kurzi iranieni din Irak în care au fost ucise cel puțin 11 persoane, a transmis duminică unitatea militară de elită citată de către agențiile de știri iraniene, relatează Reuters, preluat de agerpres.

"Într-o operațiune de succes, unitatea aerospațială a Gărzii, alături de unitatea de luptă a armatei ... a vizat o întâlnire a unei grupării criminale și un centru de formare teroristă, lovite de șapte rachete de suprafață cu rază scurtă de acțiune", au anunțat într-o declarație transmisă de agenția semi-oficială de știri Fars.

Declarația a că atacul a fost determinat de decizia "liderilor grupării de a ignora avertismentele serioase venite din partea oficialilor guvernului regional kurd despre determinarea Iranului de a-și desființa bazele ... și despre necesitatea încetării acțiunilor teroriste și agresive împotriva Iranului".

Grupurile kurde armate iraniene operează în regiunile muntoase de la granița dintre Iran și Irak. În ciuda ciocnirilor sporadice dintre forțele iraniene și militanții iranieni, există o mică coordonare între forțele iraniene și irakiene asupra securității unei zone care a fost de asemenea utilizată de statul islamic pentru a intra în Iran.

Partidul Democrat kurd iranian, un grup armat de opoziție care luptă pentru o mai mare autonomie pentru comunitatea kurdă iraniană, a postat pe Twitter fotografii și imagini video cu exploziile, precum și cu persoanele rănite, la sediul său din Koya, în regiunea semi-autonomă a kurdă din Irak.

Oficialii kurzi irakieni au declarat că Iranul a atacat, sâmbătă, baza unui grup de opoziție kurdă iraniană din nordul Irakului, ucigând cel puțin 11 persoane și rănind mai multe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.