Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS în Irak. Armata a tras cu arme grele în manifestanții care cer demisia Guvernului și impotriva corupției endemice (VIDEO)

TWITTER
proteste Bagdad Irak

Comandamentul militar irakian a recunoscut luni că a făcut 'uz excesiv de forţă' în ciocnirile cu protestatarii în bastionul şiit Sadr City din Bagdad, soldate cu 13 morţi în cursul nopţii de duminică spre luni, potrivit unor surse de poliţie şi medicale citate de AFP, sau cel puţin 15, conform unor surse preluate de Reuters și citată de agerpres.

Citește și: Fostă deținută politic îl SPULBERĂ pe Mihai Șora: Îmi este scârbă! Este înfiorător!

'A existat o recurgere la forţă excesivă care a depăşit regulile de angajament şi am început să le cerem socoteală ofiţerilor care au comis aceste erori', se arată în comunicatul comandamentului militar, după o noapte de haos în acest cartier din estul Bagdadului.

În noaptea de duminică spre luni, martorii au relatat despre confruntări violente la Sadr City. În imagini postate online, se aud rafale neîntrerupte, unele de arme grele, în timp ce manifestanţi care incendiază cauciucuri se pun la adăpost.

Până acum, autorităţile, criticate de apărători ai drepturilor omului, afirmau că se conformează 'standardelor internaţionale'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.