Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multă muzică nouă de la The Beatles este 'imaginabilă' după 'Now and Then', spune regizorul Peter Jackson

bootlegbeatles.com
beatles

Cineastul Peter Jackson a sugerat posibilitatea ca mai multe piese The Beatles să apară după lansarea "ultimei" melodii "Now and Then", considerând ideea drept "imaginabilă", scrie The Guardian.

"Now and Then" a fost construit pornind de la o înregistrare făcută de John Lennon cu puţin timp înainte de uciderea sa în 1980, folosind aceeaşi tehnologie AI pe care Jackson a folosit-o în documentarul său "Get Back" pentru a curăţa şi separa vocile din înregistrările de arhivă. Melodia a fost un succes pentru fani şi critici de când a fost lansată vineri, cu 6,5 milioane de ascultări doar pe YouTube, conform News.ro.

Dar Jackson a dezvăluit că ar putea exista mai multă muzică în înregistrările de arhivă pe care le-a analizat atunci când a editat "Get Back", documentarul său de opt ore despre înregistrarea albumului cu acelaşi nume al trupei The Beatles.

Regizorul a documentat 60 de ore de filmări şi 150 de ore de înregistrări audio în timpul realizării filmului "Get Back".

"Putem lua o interpretare din Get Back, să-i separăm pe John şi George, iar apoi Paul şi Ringo să adauge un refren sau armonii", a declarat regizorul filmului "Lord of the Rings" pentru Sunday Times. "S-ar putea obţine un cântec decent, dar nu am avut discuţii cu Paul despre asta.

"Now and Then" a fost inclus pe o casetă etichetată "For Paul" pe care văduva lui Lennon, Yoko Ono, le-a predat-o celor trei The Beatles supravieţuitori în anii '90, în timp ce aceştia lucrau la un proiect retrospectiv.

La vremea respectivă, membrii trupei au încercat să completeze demo-ul lui Lennon, dar au considerat că nu este potrivit pentru lansare. Abia în iulie 2022, a declarat Jackson pentru Sunday Times, Paul McCartney l-a contactat pentru a-l ajuta să producă o nouă versiune.

Software-ul audio, numit Mal (machine audio learning), a permis separarea vocii lui Lennon din demo. Piesa a fost apoi reconstruită cu noi interpretări ale lui McCartney şi Ringo Starr, împreună cu părţile de chitară ale lui George Harrison din sesiunea de înregistrare păstrată în anii '90.

"Mi s-a părut atât de greşit să am un cântec The Beatles numai pentru mine", a declarat Jackson pentru Sunday Times. "Cu lumea în starea în care se află, avem nevoie ca The Beatles să apară din nou, ca şi cum o farfurie zburătoare ar fi aterizat şi ei au coborât şi ne oferă ultimul lor cântec pentru a ne înveseli".

The Beatles au lansat săptămâna trecută un film making-of în care prezintă producţia piesei "Now and Then". McCartney, în videoclip, îşi exprimă îndoielile cu privire la realizarea unor cântece complete din demo-urile lui Lennon, din respect pentru munca neterminată a regretatului compozitor.

"Este ceva ce nu ar trebui să facem?" spune McCartney. "De fiecare dată când mă gândeam aşa, am spus: "Stai puţin, să zicem că aş avea ocazia să-l întreb pe John: "Hei, John, ai vrea să terminăm acest ultim cântec al tău?". Ştiu că răspunsul ar fi fost: "Da!"."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.