Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Microsoft mută repede pe piața Inteligenței Artificiale. Fostul CEO OpenAI, Sam Altman, se va alătura echipei din Redmond

Meir Chaimowitz / Zuma Press / Profimedia
Sam Altman

Microsoft mută repede pe piața Inteligenței Artificiale. CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a postat pe X (fostul Twitter), că fostul CEO OpenAI, Sam Altman, cât și președintele Greg Brockman se vor alătura echipei Microsoft.

Pe 20 noiembrie, Nadella a postat că este „extrem de încântat să împărtășească vestea că Sam Altman și Greg Brockman, împreună cu colegii, se vor alătura Microsoft pentru a conduce o nouă echipă avansată de cercetare AI”, conform cointelegraph.com.

 

 

CEO-ul Microsoft a mai spus că compania rămâne angajată în parteneriatul său cu OpenAI și așteaptă cu nerăbdare să cunoască noul său CEO Emmett Shear , care l-a înlocuit pe Altman pe 20 noiembrie.

La scurt timp după anunțul de la Nadella, Altman a retweit postarea cu textul „misiunea continuă”.

 

 

Altman a fost înlăturat din OpenAI de către consiliul său de administrație pe 17 noiembrie, din cauza faptului că „nu era în mod constant sincer în comunicările sale cu consiliul”, după care Brockman a demisionat din funcția sa în consiliul OpenAI.

Brockman a apelat și la rețelele de socializare după plecarea sa de la OpenAI și a comentat că a fost atât „șocat, cât și întristat” de ceea ce s-a întâmplat.

În timp ce anunțul oficial de la OpenAI spune că a demisionat, în postarea sa, Brockman a detaliat că i s-a spus că „este îndepărtat”.

 

 

Între timp, la OpenAI, fostul director de tehnologie Mira Murati a fost numit CEO interimar al companiei. Murati s-a alăturat OpenAI în 2018, când încă funcționa ca centru de cercetare nonprofit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.