Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Tătaru s-a prins, după ce România a ajuns să raporteze sub 130 de cazuri pe zi: 'Suntem pe o perioadă descendentă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, la Iaşi, că în prezent suntem într-o perioadă descendentă în ceea ce priveşte cazurile de infectare cu Covid-19. Declarația vine în ziua în care România a raportat doar 127 de cazuri, iar panta descendentă este evidentă de multe zile.

"Acea perioadă de platou a trecut. Suntem pe o perioadă descendentă. Avem vreo săptămână în care am coborât în pantă descendentă şi avem vreo 4-5 zile de când suntem efectiv în scădere de cazuri. Am avut ieri o zi în care numărul părea că începe să crească, dar astăzi suntem pe o pantă descendentă. Mă repet, sunt cele 10 zile pe care le gestionăm după primul weekend de relaxare în care am interpretat, cel puţin unii dintre noi, într-un alt mod.

Citește și: Violeta Alexandru aruncă bomba! Adio contractelor bănoase obținute de subcontractori. Muncitorii români vor avea alte beneficii în Germania

Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o perioadă şi o fază descrescătoare a curbei, este vizibilă, o avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate, vrem să rămână aşa, dar încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese - 1.159 de decese, mai avem 17.700 de cazuri în total, sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp liber în care să putem să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi şi să gestionăm mai bine situaţia care va veni, în măsura în care acel test sau acel studiu pe care îl pregătim pentru vară, de seroprevalenţă, să ne arate că avem o marjă din populaţie imunizată şi să putem gândi mai relaxat pentru momentul toamnă-iarnă.", a declarat ministrul Nelu Tătaru, scrie agerpres.ro.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a aflat vineri la Iaşi, unde a vizitat maternitatea Cuza Vodă. Ulterior acestei vizite, ministrul a avut şi o întrevedere cu liderii sindicatului Sanitas.

Citește și: Noile reguli anunțate de Marcel Vela pentru perioada stării de alertă. Câte persoane pot sta în aceiași încăpere .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.