Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegia - Guvernul recomandă purtarea măştilor în mijloacele de transport public din Oslo

Video Blocks
Norvegia

Norvegienii ar trebui să poarte măşti în transportul public în şi în jurul capitalei Oslo, pe fondul unei creşteri a cazurilor de COVID-19, a declarat vineri guvernul norvegian, care a recomandat pentru prima dată purtarea măştilor în public, relatează Reuters potrivit Agerpres.

"Recomandăm măştile ca o măsură de precauţie suplimentară atunci când este dificil de menţinut o distanţă de un metru în transportul public", a declarat ministrul sănătăţii Bent Hoie în cadrul unei conferinţe de presă.

Ţările din Europa au introdus reguli care obligă populaţia să poarte măşti în locuri precum magazine şi în transportul public, după redeschiderea treptată a economiilor în urma unor lungi blocaje.

Până recent, ţările nordice au fost excepţii de la regulă. Însă, în ultimele zile, autorităţile din Danemarca şi Finlanda şi-au schimbat opinia şi au recomandat utilizarea măştilor în unele circumstanţe.

Citește și: Ciolacu, atac dur: ‘Economia națională e pusă pe butuci de măsuri aberante. O rectificare bugetară făcută în bătaie de joc și în disprețul realității!’

Suedia îşi menţine totuşi politica de a nu recomanda purtarea măştilor, agenţia sa pentru sănătate exprimându-şi îndoiala cu privire la eficienţa acestora.

Epidemiologul şef al Suediei, Anders Tegnell, a remarcat joi că ţările au poziţii foarte diferite cu privire la folosirea măştilor.

"Ştim însă că ţările cu o rată în creştere (a infecţiilor), precum Spania, Belgia şi altele, dispun de reguli care obligă la purtarea măştilor şi, cu toate acestea, au în continuare creşteri", a declarat Tegnell pentru jurnalişti.

"Deci, cred că este foarte periculos să credem că măştile vor schimba regulile jocului când vine vorba de COVID-19", a mai spus el.

În timp ce Norvegia a observat creşteri la nivel local ale numărului de infecţii, nu există niciun indiciu al unei creşteri la nivel naţional, a afirmat Institutul Norvegian pentru Sănătate Publică într-un raport publicat vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.