Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O primă ediţie a cărţii lui JRR Tolkein The Hobbit s-a vândut cu peste 10.000 de lire sterline

The Hobbit

O primă ediţie a cărţii lui JRR Tolkein "The Hobbit" s-a vândut cu peste 10.000 de lire sterline (13.000 de dolari) după ce a fost descoperită întâmplător într-un magazin caritabil din Scoţia, potrivit dpa, potrivit news.ro.

Exemplarul rar al celebrei cărţi, care urmăreşte aventurile lui Bilbo Baggins, a fost găsit de un manager al magazinului Cancer Research UK din Dundee.

Deşi magazinul vinde în mod obişnuit articole cu 5 lire sterline sau mai puţin, cartea a fost scoasă la vânzare pe eBay - ajungând ulterior la 10.099,50 lire sterline.

Publicată în 1937, cartea este unul dintre cele doar 1.500 de exemplare lansate în tirajul original şi prezintă ilustraţii alb-negru realizate chiar de Tolkien.

Managerul Adam Carsley, care a găsit cartea, a declarat că a crezut iniţial că exemplarul "bine îngrijit" nu era "cu adevărat vandabil în magazin din cauza vechimii sale".

Carsley a ajuns la magazinul din Dundee chiar înainte de deschidere pentru a ajuta la formarea noilor manageri şi la organizarea stocului - inclusiv sute de cărţi în camera din spate - când a dat peste acest obiect.

"Am deschis prima pagină pentru a vedea că era o primă ediţie şi m-am gândit că este ar putea merita să fie trimisă echipei eBay", a spus el. "La început, am crezut că vom primi maximum 500 de lire sterline dacă vom fi norocoşi, aşa că am nu mi-a venit să cred când am auzit că, câteva luni mai târziu, s-a vândut cu peste 10.000 de lire sterline".

Carsley a continuat: "Din câte ştiu eu, acesta este unul dintre cele mai valoroase obiecte donate unuia dintre magazinele noastre. Cu siguranţă cel mai mare preţ obţinut pe site-ul nostru eBay pentru un singur obiect". "Donaţii ca acestea ajută la finanţarea cercetărilor care salvează vieţi în întreaga lume".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.