Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO – Operațiune antitero a FSB: bielorus ucis de trupele speciale / Ar fi încercat să organizeze un atac surpriză

fsb operațiune

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a declarat joi că a împuşcat mortal un bărbat din Belarus care plănuia "un act de terorism" în numele Ucrainei, în regiunea Karelia din nordul Rusiei, a informat agenţia de presă rusă RIA, relatează Reuters, arată Agerpres.

FSB, fostul KGB, a declarat că "a confiscat arme şi un dispozitiv exploziv improvizat" după incident. Serviciul Federal de Securitate a afirmat că bărbatul intenţiona să arunce în aer o clădire administrativă din oraşul Oloneţ, situat la circa 250 km de graniţa cu Finlanda. "În timpul arestării, criminalul a deschis focul asupra ofiţerilor serviciilor speciale şi a fost neutralizat în timpul confruntării", a declarat FSB, citat de RIA.

Ce arată imaginile de la intervenție?

RIA a publicat înregistrări video în care mai mulţi agenţi FSB intră într-o clădire dărăpănată, neiluminată, situată într-o zonă izolată, strigând "ieşi" şi apoi trăgând. În imaginile video se poate vedea apoi un bărbat care părea mort şi zăcea la pământ, cu o armă lângă el. FSB a spus că dispozitivul improvizat era realizat cu un exploziv din plastic fabricat în Marea Britanie şi avea un detonator fabricat în SUA.

Citând surse anonime, presa rusă a raportat că numele bărbatului este Nikolai Alekseev, un activist de 49 de ani din Belarus, care a participat la protestele opoziţiei din această ţară în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.